Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Χανίων ευχαριστεί θερμά τον κ. Αθανάσιο Χατζή, εκπαιδευτικό της Δ/θμιας Εκ/σης Ν. Χανίων, κλάδου ΠΕ04, ο οποίος εντάχθηκε εθελοντικά στο πρόγραμμα του σχολείου , διδάσκοντας τους εκπαιδευόμενους του Α΄κύκλου σπουδών 6 ώρες την εβδομάδα «Αστρονομία-Διαστημική».

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε κατά τη χρονική περίοδο 19/11/2012 έως 19/12/2012, στο πλαίσιο του Επιστημονικού Γραμματισμού που διδάσκεται στα ΣΔΕ, αφορούσε την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με ιστορικά στοιχεία της Αστρονομίας, τηλεσκόπια, φως-ηλεκρομαγνητικό φάσμα, πλανητικό σύστημα (πλανήτες, αστεροειδείς, κομήτες, μετέωρα, βόρειο σέλας), ήλιος, αστέρες, γαλαξίες, Διαστημική (sputnik, gagarin, apollo, voyager, cassini, soyuz, curiosity, Διεθνής Διαστημικός σταθμός).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας \”οι στόχοι των μαθημάτων ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές την ιστορική εξέλιξη της Αστρονομίας, το διαχωρισμό της από την Αστρολογία και την καθιέρωσή της ως επιστήμης μετά την εισαγωγή του τηλεσκοπίου. Επίσης, να κατανοήσουν τα σύγχρονα μέσα με τα οποία γίνεται σήμερα η έρευνα στην Αστρονομία και τον κεντρικό ρόλο της καταγραφής και μελέτης του φωτός που συλλέγεται από τα διάφορα επιστημονικά όργανα.

Ακόμα, να γνωρίσουν τα μέλη του ηλιακού συστήματος, το νόμο της βαρύτητας που διέπει τις κινήσεις τους και να κατανοήσουν τον τρόπο που παράγεται η ενέργεια στον ήλιο και τα άστρα. Να πληροφορηθούν για μερικές σημαντικές διαστημικές αποστολές που έγιναν ή βρίσκονται σε εξέλιξη και τα θετικά αυτής της τεχνολογίας, όταν μεταφέρεται στην καθημερινή ζωή μας και, τέλος, να αντιληφθούν τις τεράστιες αποστάσεις όλων αυτών των αντικειμένων από τη Γη και τις δυσκολίες που έχουμε στα ταξίδια μακριά από την Γη, ώστε να αγαπήσουμε και να φροντίσουμε περισσότερο τον πλανήτη μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αθανάσιο Χατζή ο οποίος με μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και μετέδωσε με την άρτια επιστημονική του κατάρτιση πολύτιμες γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες στους εκπαιδευόμενούς μας.\”

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook