Η τετραήμερη πολιορκία στη μονάδα φυσικού αερίου στο Ιν Αμένας έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 48 ομήρους, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί, πέντε ένοπλοι φέρεται να έχουν συλληφθεί.

Πέντε ημέρες μετά την επίθεση των ένοπλων ισλαμιστών στη μονάδα, οι οποίοι πήραν ομήρους Αλγερινούς και ξένουν που εργάζονταν στο Ιν Αμένας, ο ακριβής αριθμός των εμπλεκόμενων δεν είναι απολύτως σαφής. Το αλγερινό πρακτορείο ειδήσεων APS μιλούσε, βάσει των επίσημων αναφορών, για 685 Αλγερινούς και 107 από τους 132 ξένους εργαζομένους που είχαν διασωθεί.

Σύμφωνα με πηγή στην ιαπωνική κυβέρνηση που επικαλείται το Reuters, εννέα Ιάπωνες είναι ανάμεσα στους νεκρούς. «Λάβαμε πληροφορίες από την κυβέρνηση της Αλγερίας ότι εννέα ιάπωνες είναι νεκροί» δήλωσε στο Ρόιτερς ο αξιωματούχος που αρνήθηκε να κατονομαστεί προτού εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και η ιαπωνική εταιρεία JGC, δεκάδες υπάλληλοι της οποίας εργάζονταν στο εργοστάσιο, έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει ότι δέκα ιάπωνες εργαζόμενοι εκεί αγνοούνται.

Οι δράστες της επίθεσης ήταν μέλη της οργάνωσης Υπογράφοντες με Αίμα, η οποία ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο από τον ιστορικό ηγέτη της Αλ Κάιντα της βόρειας Αφρικής (Aqmi) Μοχτάρ Μπελμοχτάρ.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook