Το, υπό κατασκευή, βιοκλιματικό σχολείο Ασημίου, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν στα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης κι ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο Δήμαρχος, συνοδευόμενους από εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αλλά και φορείς της περιοχής, ζήτησε από τον κ.Αρναουτάκη να μεριμνήσει ώστε η Περιφέρεια να εκπονήσει και να χρηματοδοτήσει την απαραίτητη μελέτη για την συγκοινωνιακή σύνδεση του σχολείου με τον επαρχιακό δρόμο.

Παράλληλα ο κ Σχοιναράκης ζήτησε η Περιφέρεια να καλύψει το κόστος αγοράς των οικοπέδων που βρίσκονται περιμετρικά του σχολείου, ώστε να γίνει διαπλάτυνση του δρόμου και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης αλλά και για να έχουν την δυνατότητα τα σχολικά λεωφορεία να κάνουν ελιγμούς αναστροφής.

Κατόπιν η σκυτάλη πέρασε στο θέμα του Γυμνασίου Ασημίου, με τον Δήμαρχο να κάνει λόγο για ανάγκη χρηματοδότησης μιας σειράς έργων βελτίωσης του παλαιού κτιρίου, προκειμένου να μπορούν οι μαθητές να παρακολουθούν τα μαθήματά τους κάτω από αξιοπρεπείς συνθήκες.

Ο κ. Σχοιναράκης ζήτησε ακόμη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας να εγκρίνουν την δημιουργία ενός κυκλικού κόμβου στην είσοδο του Λυκείου Ασημίου, με στόχο να εξαναγκάζονται οι διερχόμενοι οδηγοί να ελαττώνουν ταχύτητα και να αποτραπεί έτσι η πιθανότητα ατυχήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook