Αναβλήθηκε τελικώς για την ερχόμενη Τρίτη η ψήφιση του νόμου που αφορά την λεγόμενη \”σύντομη παραγραφή\” και ο οποίος σύμφωνα με αναλυτές ευνοεί τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι στις δικαστικές του υποθέσεις.

Η ιταλική κεντροδεξιά προσπάθησε χθες να επιτύχει την υπερψήφιση νόμου που μειώνει κατά περίπου έξι μήνες τα όρια της παραγραφής των δικαστικών υποθέσεων για άτομα με \”καθαρό\” ποινικό μητρώο. Με τον τρόπο αυτό και η δίκη σε βάρος του \”Καβαλιέρε\” για την δωροδοκία του βρετανού δικηγόρου Ντέιβιντ Μιλς θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, αντί για τον Ιανουάριο του 2011.

Χθες το απόγευμα και σήμερα το πρωί, η κεντροαριστερή αντιπολίτευση οργάνωσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την κεντρική είσοδο της βουλής της Ρώμης. Το συγκεντρωμένο πλήθος αμφισβήτησε τον υπουργό Άμυνας Ινιάτσιο Λα Ρούσα, φωνάζοντάς του \”vergogna, vergogna\”, (ντροπή, ντροπή) κατά την προσέλευσή του στο μέγαρο της βουλής.

Η ένταση συνεχίσθηκε και στο εσωτερικό του μεγάρου. Ο ίδιος ο Λα Ρούσα κληθείς από τον πρόεδρο του σώματος Τζανφράνκο Φίνι να κατεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσής του με την αντιπολίτευση, απευθύνθηκε προς τον ίδιο τον Φίνι, κάνοντάς του με βαρύ προπηλακισμό.

Σήμερα το πρωί επίσης η αντιπολίτευση κατάφερε να υπερισχύσει της κεντροδεξιάς πλειοψηφίας στην ψηφοφορία που αφορούσε την επικύρωση των χθεσινών πεπραγμένων.

Η κεντροδεξιά κατηγόρησε τον Φίνι για μεροληψία (πολλοί υπουργοί δεν πρόλαβαν να εισέλθουν στην αίθουσα διότι βρίσκονταν στο κυβερνητικό μέγαρο), ενώ ο υπουργός δικαιοσύνης Αντζελίνο Αλφάνο, εμφανώς εκνευρισμένος, έριξε με δύναμη την ηλεκτρονική κάρτα εισόδου του στα έδρανα της κεντροαριστεράς, και ο Φίνι, εγκαταλείποντας την αίθουσα, χτυπήθηκε ελαφρώς στο κεφάλι από εφημερίδες που πέταξε κεντροδεξιά βουλευτίνα.

Μετά από τα επεισόδια αυτά αποφασίσθηκε η αναβολή της τελικής ψηφοφορίας για την ερχόμενη Τρίτη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook