Η Τουρκία  δεν υποστηρίζει την ιδέα του εξοπλισμού των λίβυων αντικαθεστωτικών καθώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να \”ευνοήσει την τρομοκρατία\”, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από το Λονδίνο .

Ο Ερντογάν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, υπογράμμισε ότι έχει \”αρνητική άποψη\” για τις επιλογές που εξετάζονται από αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, και αφορούν τον εξοπλισμό των εξεγερμένων της Λιβύης.. \”Κατά την άποψη μας, αυτό θα μπορούσε επίσης να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ευνοϊκό για την τρομοκρατία, και να αποδειχτεί επικίνδυνο ως τέτοιο\”, δήλωσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και η Γαλλία έχουν προτείνει την ιδέα ότι θα μπορούσαν να δοθούν όπλα στους εξεγερμένους της Λιβύης για να τους βοηθήσουν να συγκρατήσουν τις δυνάμεις του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι αλλά το ΝΑΤΟ απορρίπτει κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια , καθώς αποστολή του είναι να επεμβένει στρατιωτικά \”για να προστατέψει και όχι για να εξοπλίσει τους πολίτες\”, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, Άντερς Φον Ράσμουσεν. 

Παράλληλα, ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο αμερικανός ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης, μίλησε την Τρίτη για \”σημάδια\” μιας πιθανής παρουσίας των μαχητών της Αλ Κάιντα και της Χεζμπολάχ ανάμεσα στους εξεγερμένους στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook