Τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι οι δικαστικές αρχές καθυστερούν πλέον των 18 μηνών να δικάσουν υποθέσεις τρομοκρατίας με αποτέλεσμα να αποφυλακίζονται κατηγορούμενοι για εμπλοκή τους σε τρομοκρατικές επιθέσεις και οργανώσεις εξέφρασε ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΝΕΤ» και στους δημοσιογράφους κ. Τάκη Σαράντη και Παναγιώτη Τσιούτσια.

«Δεν έχω την ίδια εμπιστοσύνη που έχω στην ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και στην Ελληνική Αστυνομία, σε κάποιους λειτουργούς της Θέμιδος. Και αυτό γιατί δυστυχώς φοβάμαι ότι κάποιοι δικαστές εθελοτυφλούν μπροστά στην πρόκληση που η τρομοκρατία συνιστά για την έννομη τάξη. Αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν μπορεί να περνάει ένα 18μηνο και οι δικαστικές αρχές να μην μπορούν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση και κατηγορούμενοι για συμμετοχή τους στον “Επαναστατικό Αγώνα”, όπως ο Νίκος Μαζιώτης και η Πόλα Ρούπα, σήμερα να κυκλοφορούν ελεύθεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

 Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα, η οποία έχει μια εγχώρια τρομοκρατία με ξεκάθαρες αναφορές στην ιδεολογία της άκρας αριστεράς», ενώ επισήμανε ότι «καταρρέει η βολική ψευδαίσθηση, η οποία είχε καλλιεργηθεί τα τελευταία χρόνια ότι έχουμε τελειώσει με το πρόβλημα της τρομοκρατίας. Δυστυχώς αυτό φαίνεται να μην ισχύει, διότι προφανώς αυτές οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να αναγεννιόνται από την τέφρα τους».

Αναφερόμενος, τέλος, στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε υποθετικά τα σενάρια για νέες μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, καθώς, όπως τόνισε, «για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα ο προϋπολογισμός υλοποιείται με θρησκευτική ευλάβεια και δεν έχουμε καμία ένδειξη αυτή τη στιγμή ότι θα υπάρξουν αποκλίσεις από τους στόχους που έχουν τεθεί».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook