Έξι άτομα έπιασαν δουλειά από την Τρίτη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου μετά και τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού που έγιναν από το αρμόδιο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Πρόκειται, σύμφωνα με δημοσίευμα της ισιοσελίδας rethenea.gr που παρατίθεται ακολούθως, για έναν τραυματιοφορέα, ένα άτομο γενικών καθηκόντων, δύο διοικητικούς υπαλλήλους και δύο νοσηλευτές. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις που εγκρίθηκαν από το υπουργείο, είναι διορισμοί ιδιωτικού δικαίου με σύμβαση ορισμένου χρόνου και συγκεκριμένα οκτώ μηνών.

Οι προσλήψεις αυτές μπορεί να μην λύνουν το οξύ πρόβλημα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το νοσηλευτικό ίδρυμα του Ρεθύμνου, ωστόσο είναι βέβαιο πως τουλάχιστον το «ανακουφίζει».

Σύμφωνα με την διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία έχει προχωρήσει σε αίτημα προς το υπουργείο Υγείας επισημαίνοντας για την αναγκαιότητα άμεσων προσλήψεων και ειδικότερα 16 συνολικά ατόμων, προκειμένου να καταστεί εφικτή η λειτουργία του νέου κτιρίου, έχει εξασφαλίσει, όπως ανέφερε ο κ. Μοσχοβάκης, την προφορική τουλάχιστον διαβεβαίωση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, ότι το θέμα θα τεθεί σε προτεραιότητα.

«Επικοινώνησα με τον υφυπουργό και τον κ. Μπραβάκο και μου είπαν ότι οι προσλήψεις στο νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκονται σε προτεραιότητα. Σίγουρα τα άτομα αυτά που έπιασαν ήδη δουλειά θα ανακουφίσουν την κατάσταση που σήμερα επικρατεί στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης του ιδρύματος με ανθρώπινο δυναμικό για να καλυφθούν οι βάρδιες και να μπορέσει το νέο σύγχρονο κτίριο να λειτουργήσει και να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των ασθενών αλλά και των εργαζομένων» δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Γιώργος Μοσχοβάκης.

Ειδικότερα σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι άμεσης προτεραιότητας οι προσλήψεις εννέα νοσηλευτών, τεσσάρων τραυματιοφορέων, πέντε διοικητικών υπαλλήλων, δύο χειριστών, μιας παρασκευάστριας και δύο μαιών για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν οι χώροι συνολικής έκτασης 4300 τ.μ.

Στη νέα πτέρυγα υπενθυμίζεται ότι μεταφέρεται η Παιδιατρική Κλινική και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το οποίο μέχρι σήμερα λειτουργούσε σε στενούς και χωρίς εξαερισμό χώρους ταλαιπωρώντας ασθενείς και εργαζομένους.

Η αγωνία για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας που αποτελεί πάγιο αίτημα της ίδιας της κοινωνίας, της διοίκησης αλλά και των εργαζομένων του νοσηλευτικού ιδρύματος του Ρεθύμνου, είναι εύλογη, καθώς, αν και μετά από σειρά ετών η πτέρυγα ολοκληρώθηκε, μια ακόμα τροχοπέδη καθιστά αδύνατη τη λειτουργία της.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook