Σήμα για ταχύτερους ρυθμούς θα εκπέμψει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μέσα από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, κατά την οποία αναμένεται να καθοριστεί ο κατάλογος με τις αποκρατικοποιήσεις άμεσης προτεραιότητας. Στην κορυφή του σχετικού καταλόγου βρίσκονται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, λιμάνια, περιφερειακά αεροδρόμια, μαρίνες, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και η ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ.

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα επιτάχυνσης του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συγκεντρώνονται το μεσημέρι στις Βρυξέλλες για να ανάψουν το«πράσινο φως» για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 9,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων έχει βρεθεί ήδη στο τραπέζι των κατ\’ ιδίαν συζητήσεων του πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη. Ο νέος σχεδιασμός που οδηγεί σε ιδιωτικοποιήσεις-εξπρές θα εξεταστεί και στην επόμενη συνάντηση των τριών αρχηγών πιθανότατα εντός της εβδομάδας.

Στην κυβερνητική σύσκεψη έχουν κληθεί ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Τάκης Αθανασόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης

Εμίρης, ενώ θα συμμετάσχουν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί: Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης,

Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο αναπληρωτής υπουργός

Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Καλαφάτης και ο υφυπουργός Μάκης Παπαγεωργίου.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει το νέο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης στο Eurogroup, ώστε να προλάβει και τυχόν ενστάσεις από την πλευρά των ομολόγων του για τις καθυστερήσεις που καταγράφουν στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Με ανοικτό τον κατάλογο των αποκρατικοποιήσεων, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στο τέλος του μήνα το Κατάρ (29-30 Ιανουαρίου), ενώ με αντίστοιχη ατζέντα σχεδιάζονται για τους επόμενους μήνες και τα κρίσιμα ταξίδια του σε Ουάσιγκτον (στο τέλος Μαρτίου), Μόσχα και Πεκίνο.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook