Φάρμακα στους ηλικιωμένους και στους ανασφάλιστους της Ιεράς Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, παρέδωσε αντιπροσωπεία της Αποστολής και του ΙΣΑ.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δεσμεύτηκε να στηρίξει το Αννουσάκειο Ίδρυμα με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, καθώς αντιμετωπίζει ελλείψεις.

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησαν ο γενικός διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Κωνσταντίνος Δήμτσας με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γεώργιο Πατούλη και συνεργάτες τους, συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. κ. Αμφιλόχιο, παραδόθηκε φαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες των ηλικιωμένων.

Πρόκειται για το 8ο Οδοιπορικό Υγείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής μέσα σε ένα χρόνο για την υιοθέτηση των υγειονομικών προβλημάτων των ευπαθών ομάδων που ζουν σε δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τον ΙΣΑ, λέγοντας: «Η συνεργασία μας σε θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και η φροντίδα σας για το Αννουσάκειο Ίδρυμα αποτελεί για εμάς ανακούφιση και μια από κοινού προσπάθεια για άμεση ανταπόκριση σε ευάλωτες ομάδες και ιδιαίτερα στην τρίτη ηλικία που χρειάζεται στοργή και αγάπη».

Ο κ. Δήμτσας επισήμανε ότι η «Αποστολή» κάνει πράξη και έργο την εντολή του κ. Ιερωνύμου μοιράζοντας περισσότερα από 40.000 φάρμακα τους χειμερινούς μήνες σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας που στερούνται φαρμακείων και είναι αποκλεισμένες με τεράστιες ελλείψεις σε φαρμακευτικό υλικό.

«Έχουμε επισκεφτεί 21 ακριτικές γωνιές με την σημερινή αποστολή, γίναμε κοινωνοί της δυστυχίας και της εγκατάλειψης. Φτάνει ως εδώ, η \”Αποστολή\” θα δώσει την μάχη για την υπεράσπιση του ανυπεράσπιστου για την αξιοπρέπεια του περήφανου για το δικαίωμα του κάθε συνανθρώπου μας στη ζωή. Δεν σταματούμε μπροστά σε εμπόδια. Θα σταθούμε στο πλευρό των Ελλήνων Ακριτών ιδρύοντας παραρτήματα. Στόχος μας είναι να μην αφήσουμε στην τύχη της καμιά περιοχή της χώρας. Υιοθετούμε τις ανάγκες όλων, όσο αντέχουμε σε πείσμα μιας οικονομικής δίνης που έχει εγκλωβίσει την ελληνική οικογένεια και αποκτά τραγικότερες διαστάσεις σε περιοχές που μερικοί έχουν ξεχάσει ότι υπάρχουν ή δεν θέλουν να γνωρίζουν» είπε.

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης τόνισε: «Ξεκινήσαμε την υιοθέτηση θεραπείας χρονίως πασχόντων οικονομικά εξαθλιωμένων πολιτών και ηλικιωμένων μέσα από την Κοινωνική Τράπεζα Φαρμάκου που έχει συστήσει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ώστε να προμηθεύονται οι ασθενείς με χρόνιο νόσημα τη φαρμακευτική τους αγωγή σε μηνιαία βάση».

tovima.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook