Ένοπλοι κατέλαβαν ένα δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Παναμά την ώρα που επρόκειτο να ξεφορτώσει 5.000 τόνους καυσίμων στο λιμάνι της πόλης Αμπιτζάν στην Ακτή Ελεφαντοστού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση των λιμενικών αρχών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι λιμενικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή με το πλοίο ITRI, το οποίο ανήκει στην εταιρεία Brila Energy με έδρα το Λάγκος, λίγο μετά τα μεσάνυχτα την Πέμπτη.

«Αρκετά λεπτά αργότερα (η πλοιοκτήτρια εταιρεία) τις αρχές ότι το πλοίο της έχει περιέλθει υπό τον έλεγχο ένοπλων ατόμων που το έχουν καταλάβει», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Αυτή είναι η δεύτερη πειρατεία που σημειώνεται στα χωρικά ύδατα της Ακτής Ελεφαντοστού.Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η τοποθεσία του πλοίου, ούτε η τύχη των 16 Νιγηριανών μελών του πληρώματός του. Οι λιμενικές αρχές του Αμπιτζάν σημείωσαν ότι η τελευταία γνωστή θέση του ITRI ήταν στα ανοιχτά των ακτών της Γκάνας. Πάντως οι αρχές της χώρας, όταν ενημερώθηκαν για την πειρατεία από αξιωματούχους της Ακτής Ελεφαντοστού, απάντησαν ότι δεν είναι σε θέση να εντοπίσουν το πλοίο.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook