Μία χρήσιμη και ουσιαστική πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου λαμβάνει χώρα προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη τους καθώς και οι βοηθοί φαρμακείου των παραπάνω συλλόγων για τα Μη Συνταγογραφούμενα Ομοιοπαθητικά Φαρμακευτικά Σχήματα.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια εκδήλωσης στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου συνεταιρισμού φαρμακοποιών Χανίων , Νικολάου Πλαστήρα, Μουρνιές , την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013 και ώρα: 06.00 μμ

Επικοινωνία στα τηλέφωνα Φ.Σ.Χ 2821044109 , 2821044207 , Φ.Σ.Ρ 2831026992

Το θέμα της διάλεξης είναι: «Ο φαρμακοποιός , ως σύμβουλος υγείας , σε σχέση με τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα»

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ , Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων
ΣΗΦΗΣ ΣΠΑΝΤΙΔΑΚΗΣ, Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου.
ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ιατρός, καθηγητής ομοιοπαθητικής

1. Η πρόσκληση αφορά όλους ανεξαρτήτως τους φαρμακοποιούς είτε ασχολούνται με το ομοιοπαθητικό φάρμακο είτε όχι.

2. Τα 86 ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα ανήκουν στην κατηγορία των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ δηλαδή των μη συνταγογραφούμενων ομοιοπαθητικών φαρμάκων.

3.Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα ως ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ μπορούν να χορηγηθούν ελεύθερα από όλους τους φαρμακοποιούς όπως ο νόμος ορίζει, γενικά περί των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

4. Για τη διάθεση των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις ομοιοπαθητικής από το φαρμακοποιό.

5. Όταν ο φαρμακοποιός γνωρίζει την ανάγκη φαρμακοληψίας του πελάτη του και τις δυνατότητες κάλυψης των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων μπορεί να τα χορηγήσει ελεύθερα αξιοποιώντας το ρόλο του ως κοινωνικού λειτουργού και συμβούλου υγείας.

6. Παρενέργειες δεν περιγράφονται. Ποτέ δεν αποσύρθηκε ομοιοπαθητικό φάρμακο από την κυκλοφορία , λόγω παρενεργειών ή ανεπιθύμητων ενεργειών.

7. Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα, μπορούν να δοθούν παράλληλα με οποιαδήποτε χημική φαρμακευτική αγωγή χωρίς να την ανταγωνίζονται ή να χρειάζεται καμία απολύτως τροποποίησή της.

8. Η εταιρεία PRINCIPLE PHARMACEUTICALS πραγματοποιεί δωρεάν ειδικό σεμινάριο για την εκπαίδευση των φαρμακοποιών σχετικά με τη χρήση των ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων. Η εκπαίδευση αυτή καλύπτει τις ανάγκες του φαρμακοποιού για διαχείριση των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σχημάτων και συνοδεύεται από ειδική βεβαίωση παρακολούθησης.

9. Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα μπορούν να χορηγηθούν και από τους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων ως συμπληρωματική θεραπεία της χημικής συνταγογραφίας τους, κατά την κρίση τους και σύμφωνα με τις ανάγκες των ασθενών τους.

10.Τα ομοιοπαθητικά φαρμακευτικά σχήματα παρασκευάζονται με πιστοποίηση πλήρους GMP ( Good Manufacturing Practice), η οποία από 1/1/2013 είναι υποχρεωτική για όλα τα ομοιοπαθητικά φάρμακα που κυκλοφορούν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook