Πώς θα σας φαινόταν μια ομάδα νέων ανθρώπων κυρίως φοιτητών, να διασκεδάζει όχι παίζοντας τάβλι και πίνοντας φραπέ αλλά προσφέροντας σε συνανθρώπους μας.

Αυτή η ομάδα δεν αποτελεί υπόθεση αλλά πραγματικότητα και δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο.

Οι «Άτακτοι» ή αλλιώς «Άνθρωποι της Αλληλεγγύης χωρίς τοίχος και οικονομική ιδιοτέλεια» αποτελούν μια τέτοια ομάδα, που συνδυάζει την κοινωνική προσφορά με τη διασκέδαση μεταφέροντας το μήνυμα στην πόλη του Ηρακλείου ότι η αλληλεγγύη είναι πράξη  χαράς και διασκέδασης.

Οι “ΑΤΑΧΤΟΙ’’ θέλουν μέσα από το όνομα τους να δείξουν πως όλοι άνθρωποι έχουν την (τρέλα).. Την ίδια όρεξη για ζωή..!! Και απλά αυτό που χρειάζεται είναι η θέληση και βεβαίως όρεξη για συμμετοχή στη ζωή.

Σκοπός της ομάδας είναι, μέσα από καθημερινές δραστηριότητες, να προάγει την προσφορά και τον εθελοντισμό στην πόλη του Ηρακλείου σε γενικό, επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και να ευαισθητοποιήσει τους νέους ώστε να γίνουν ενεργοί πολίτες.

Όπως με αστείρευτη ζωντάνια λένε

«Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε με το δικό μας τρόπο να δείξουμε πως η προσφορά σε άτομα που έχουν ανάγκη δεν πρέπει να αποτελεί αγγαρεία αλλά μπορεί να επιτευχθεί εύκολα μέσα από καθημερινές δραστηριότητες.. Την ψυχαγωγία.. Τον αθλητισμό.. Τον εθελοντισμό.. Τη διασκέδαση..!!

Έτσι, συνδυάζοντας την προσφορά με καθημερινές δραστηριότητες καταφέραμε να αποτελούμε σήμερα την ομάδα ΑΤΑΧΤOI θέλοντας με το όνομα μας να δείξουμε πως όπως κι εσείς έτσι κι εμείς είμαστε άνθρωποι με την ίδια τρέλα.. Με τον ίδιο ενθουσιασμό.. Με την ίδια όρεξη για ζωή»!!

Βέβαια η οργάνωση όλων αυτών των εκδηλώσεων χρειάζεται πολύ τρέξιμο και κόπο για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα..!

Όμως οι «ΑΤΑΧΤΟΙ» δεν αγκομαχούν γιατί έχουν την αγάπη του κόσμου να τους δυναμώνει και τη χαρά της προσφοράς να τους συντροφεύει στην προσπάθειά τους.

 Όπως αναφέρουν:

«Παρόλα αυτά ευχαριστούμε πολύ όλους εσάς που μας υποστηρίζετε με τη συμμετοχή σας και που μας ενθαρρύνετε με τον τρόπο σας να συνεχίσουμε..! Με τη δική σας συμμετοχή βλέπουμε πως τίποτα απ\’ όσα κάνουμε δεν πάει χαμένο και παρά το τρέξιμο που απαιτείται προσπαθούμε όλοι μαζί με ευχάριστη διάθεση έχοντας κατά νου πως το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει..»!

Η δράση της  ομάδας μέχρι τώρα όπως η ίδια η ομάδα μας την παρουσιάζει

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011:

> ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ              ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΡΗΤΗ TV    

..Και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι ΑΤΑΧΤΟΙ..       

\"\"

Μετά από πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και με τη βοήθεια του KΡΗΤΗ ΤV ανακοινώθηκε η συλλογή τροφίμων από την Επιτροπή Κοινωνικής Αλληλεγγύης της 3ης Δημοτικής Κοινότητας για τις Άπορες Οικογένειες Ηρακλείου με αφορμή τη γιορτή των Χριστουγέννων..!! Θέλοντας να συμβάλουμε κι εμείς στην προσπάθεια αυτή αποφασίσαμε να μαζέψουμε ένα συμβολικό ποσό για την αγορά τροφίμων όπου παραδόθηκαν στη συνέχεια από μας στα γραφεία του ΚΡΗΤΗ ΤV.

Όταν μας ρώτησαν «Από ποιους είναι αυτά τα τρόφιμα» απλά τους είπαμε «Από εμάς τους ΑΤΑΧΤΟΥΣ».. Παρά το ότι στην αρχή η ονομασία αυτή μας φάνηκε τρελή κι αυθόρμητη, το όνομα αυτό κατοχυρώθηκε και πλέον θυμόμαστε τη μέρα αυτή ως την αφορμή για τη δημιουργία της ομάδας που έχουμε σήμερα..!!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012:
> 1ο PARTY A.T.A.XT.OI @ PLASTELINA ALCOHOL & MUSIC DEMOCRACY

\"\"

Με όρεξη και ιδιαίτερο άγχος το “1ο PARTY A.T.A.XT.OI” πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2012 σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της δράσης των ΑΤΑΧΤΩΝ σαν Φοιτητική Ομάδα..!! Το πρώτο πάρτυ διεξάχθηκε με μεγάλη επιτυχία γεμίζοντας όλους εμάς με αισιοδοξία και χαμόγελα..! Κατά τη διάρκεια του party κληρώθηκε το ΑΤΑΧΤΟ ΣΦΗΝΑΚΙ προσφέροντας στους νικητές συμβολικά δώρα από την ομάδα μας..

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012:
> ΣYMMETOXH ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ:  \”ΟΙ Α.Τ.Α.ΧΤ.ΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ\”

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης του 3ου Καστρινού Καρναβαλιού στο Ηράκλειο οι ΑΤΑΧΤΟΙ δείχνουν το παρόν τους λαμβάνοντας μέρος με την ομάδα «Οι ΑΤΑΧΤΟΙ στην αναζήτηση του ευρώ». Θέλοντας να αναπαραστήσουμε, με ένα πιο κωμικό τρόπο, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα λόγω κρίσης, αγόρια και κορίτσια ντυμένοι τσιγγανάκια βγαίνουν στο δρόμο αναζητώντας ευρώ..!! Ευχαριστούμε όλα τα άτομα που έλαβαν μέρος στην ομάδα μας και διασκέδασαν μαζί μας κατά τη διάρκεια της παρέλασης καθώς επίσης και τους χορηγούς μας: Τέσσερις Εποχές (όπου προμηθευτήκαμε τις στολές), Cuckoo Bar, Plastelina Alcohol & Music Democracy, Μπάνιο-Δάπεδο-Κουζίνα Artec Τσαφαντάκης, Φούρνος Χατζής, Ταβέρνα-Ψησταριά «Χιώτης», Έπιπλα…στα μέτρα σας (Γ.Καρτσώλης)

\"\"

> CARNIVAL MASKE PARTY @ PLASTELINA ALCHOHOL & MUSIC DEMOCRACY

Μετά την πραγματοποίηση του Καστρινού Καρναβαλιού οι ΑΤΑΧΤΟΙ συνεχίζουν με το πρώτο τους Carnival Maske Party..!! To party πραγματοποιήθηκε στο Plastelina Alcohol & Music Democracy καταφέρνοντας και πάλι να έχουμε μεγάλη συμμετοχή από όλους εσάς..!! Κατά τη διάρκεια του πάρτυ κληρώθηκε το καθιερωμένο ΑΤΑΧΤΟ ΣΦΗΝΑΚΙ προσφέροντας στους νικητές μικρά και μεγάλα δώρα..! Θερμές ευχαριστίες στους Χορηγούς μας: Τέσσερις εποχές, Φούρνος Χατζης, Έπιπλα στα μέτρα σας..!!

\"\"

MARCH 2012:
> GREEK NIGHT @ GALLERAKI mou

Για να μη μένει κανένας δυσαρεστημένος οι ΑΤΑΧΤΟΙ Ηρακλείου πραγματοποιούν Greek Night βραδιά στο Galleraki mou για τους λάτρεις της Ελληνικής μουσικής.. Νέα και παλιά ελληνικά ακούσματα και πολύς χορός μας κράτησαν συντροφιά κατά τη διάρκεια της βραδιάς..! Ευχαριστούμε και πάλι όλους εσάς που μας στηρίζεται σε κάθε μας προσπάθεια με την παρουσία σας.

>TOYΡNOYA BOWLING @ IRAKLIO BOWLING CENTER

Οι ΑΤΑΧΤΟΙ καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν το 1ο τους τουρνουά Bowling στο Iraklio Bowling Center..! Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αρκετά μεγάλο και τα σχόλια των συμμετεχόντων πολύ θετικά για μας..!! Παρά της μεγάλης συμμετοχής το παιχνίδι κύλισε με ομαλό ρυθμό με αποτέλεσμα να το διασκεδάσουμε τόσο εμείς όσο και τα άτομα που έλαβαν μέρος..!! Προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε κανένα δυσαρεστημένο ανταμείβοντας όλους τους διαγωνιζόμενους που είχαν περάσει στον ημιτελικό αντί τους πρώτους 6 που είχαμε προσυμφωνήσει..! Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας για τα δώρα που πρόσφεραν στους νικητές του τουρνουά: Cuckoo Bar, Galleraki mou, Κομμωτήρια Ζεν, Κομμωτήρια Sekto 2, Μεζεδοπωλείο Σχολαρχείο, Φούρνος Χατζής, Ψητοπωλείο Πανσετοπριτζολάδικο και Βιοτεχνία Λίτινας

> ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 2ΗΜΕΡΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ \”ΑΙΜΑΤΟΚΡHΤΗΣ\” @ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι  ΑΤΑΧΤΟΙ εθελοντές..!!  

Σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ, τους σπουδαστικούς συλλόγους ΤΕΙ (ΣΔΟ, ΣΤΕΦ, ΣΤΕΓ, ΣΕΥΠ) και τη Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηρακλείου καταφέραμε να μαζέψουμε 217 μονάδες αίματος προσφέροντας ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους..! Ευχαριστούμε θερμά τον «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ» που μας έδωσε την ευκαιρία να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας..!!

MAY 2012:
> TOYΡNOΥA PAINTBALL @ PAINTBALL ΚΡΗΤΗΣ

\"\"

Βλέποντας πως το προηγούμενο τουρνουά είχε μεγάλη ανταπόκριση αποφασίζουμε να προβούμε στη διοργάνωση ενός Τουρνουά  Paintball αυτή τη φορά. Στο τουρνουά μπορούσε ο καθένας από εμάς να λάβει μέρος ανεξαρτήτου εμπειρίας ή ηλικίας..!! Χαιρόμαστε που και σε αυτό το τουρνουά ανεξαρτήτως της θέσης που είχε έρθει η κάθε ομάδα προσκομίσαμε θετικά σχόλια, διασκεδάσαμε, γελάσαμε με αποτέλεσμα οι ομάδες μας ζητούν να επαναλάβουμε κάτι παρόμοιο..!  Στο τουρνουά μας βραβεύτηκαν οι πρώτες τέσσερις ομάδες ενώ όλοι οι συμμετέχοντες πήραν ως αναμνηστικό δώρο δωρεάν παιχνίδια από το PAINTBALL ΚΡΗΤΗΣ. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ιδιοκτήτη του PAINTBALL KΡΗΤΗΣ Κώστα Τσαγκαράκη για την τέλεια συνεργασία που είχαμε καθώς επίσης και τους χορηγούς μας  Μεζεδοπωλείο Σχολαρχείο, Οπτικά Όραση, Ουζερί – Ταβέρνα Αρισμαρί, Ψητοπωλείο Χόβολη, Σχολή Οδηγών Γιάννης Καλαντζάκης, Αρίων Club, Μεζεδοπωλείο Οι Παρασιές, Έπιπλα στα μέτρα σας, Φούρνος Χατζής.

> WELCOME SUMMER PARTY @ CUCKOO BAR

Οι ΑΤΑΧΤΟΙ αποχαιρετούν το πρώτο μέρος της δράσης τους με τη βράβευση των νικητών του Paintball στο Cuckoo Bar..!! Το κλίμα άκρως εορταστικό μας κάνει να νιώθουμε περίφανους που αποτελούμε μέρος της διοργάνωσης αυτής..! Πέρα από τη βράβευση του Τουρνουά Paintball δε θα μπορούσε από το πάρτυ αυτό  να λείπει του ΑΤΑΧΤΟ ΣΦΗΝΑΚΙ με δώρο μια  διανυκτέρευση και ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο 4ων Αστέρων «Chrissi Amoudia”  για 2 άτομα, ένα μπουκάλι κρασί προσφορά του Cuckoo Bar και 1 μήνα δωρεάν γυμναστήριο σε 5 νικητές προσφορά του Γυμναστηρίου Global Gym.

\"\"

OCTOBER 2012:
> ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ 2HΣ 2HΜΕΡΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ \”ΑΙΜΑΤΟΚΡHΤΗΣ\” @ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι ΑΤΑΧΤΟΙ επανέρχονται μετά το Καλοκαίρι με εθελοντισμό..!! Ευχαριστούμε πολύ τον «ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗ» για την πρόσκληση του και την εμπιστοσύνη που μας έδειξε για άλλη μια φορά δίνοντας μας την ευκαιρία να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Σε συνεργασία με τα μέλη του Αιματοκρήτη, τους σπουδαστικούς συλλόγους ΤΕΙ (ΣΔΟ, ΣΤΕΦ, ΣΤΕΓ, ΣΕΥΠ) και τη Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηρακλείου καταφέραμε να μαζέψουμε 171 μονάδες Αίματος παρά τη δυσκολία προσέλευσης των Φοιτητών λόγω των απεργιών στα Μέσα Μεταφοράς που πραγματοποιούνταν τις μέρες της Αιμοδοσίας..! Ευχαριστούμε όλους τους Εθελοντές Αιμοδότες που παρευρέθησαν στην Αιμοδοσία καθώς και όλα τα άτομα που βοήθησαν στο να διεκπεραιωθεί αυτή η προσπάθεια..!

\"\"

>ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑRK FESTIVAL ΜΑΖΕΥΙΝΤΑΣ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΗΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΙΑ) @ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Οι ΑΤΑΧΤΟΙ υποστηρίζουν το ΤΗΕ ΑRK FESTIVAL κι αναλαμβάνουν το εθελοντικό κομμάτι ντύνοντας τους ξενώνες των παιδιών και των γονέων της ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑΣ¨ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ..!! Έτσι στα πλαίσια της διασφάλισης καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και περίθαλψης των παιδιών αυτών, η «Ηλιαχτίδα» προχωρά στην ανέγερση ξενώνα φιλοξενίας, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση αποπεράτωσης με εκτιμούμενο κόστος για την ολοκλήρωσή του που  ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ. Οι ΑΤΑΧΤΟΙ σε συνεργασία με το ΑRK FESTIVAL και τον σύλλογο «Ηλιαχτίδα» κατάφεραν να μαζέψουν υλικό για τους ξενώνες αυτούς όπως σχολικά είδη, κούπες, block ζωγραφικής, ξυλομπογιές, παιχνίδια, βιβλία και παραμύθια ώστε να προσφέρουν χαμόγελα και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στα παιδιά αυτά..!

>ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ  «ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΑΖΕΜΑΤΑ – ΔΩΡΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ»

Οι ΑΤΑΧΤΟΙ αφιερώνουν το μήνα Δεκέμβριο στον εθελοντισμό με μια κίνηση που κάνει αίσθηση στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου..! Με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, οι ΑΤΑΧΤΟΙ σε συνεργασία με τον LOVE RADIO 102,8 και το Δήμο Ηρακλείου έφτιαξαν μεγάλους σάκους του ‘Αγιου Βασίλη καλώντας μικρούς και μεγάλους να εξοπλίσουν τους σάκους αυτούς με δώρα και παιχνίδια, καινούρια ή 2ης εύκαιρίας, ώστε  να τα προσφέρουμε σε παιδιά που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αποχτήσουν!!  Έτσι μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2013 καταφέραμε να μαζέψουμε 1458 παιχνίδια τα οποία δόθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου σε 1458 παιδιά την ημέρα των Χριστουγέννων προσφέροντας χαμόγελα και αισιοδοξία..!!

Ευχαριστούμε το Astoria Capsis Hotel που μας παραχώρησε το χώρο για την παρασκευή και ετοιμασία των δώρων,  το Σώμα Ελλήνων Οδηγισμού που ήταν παρόν για να βοηθήσει σ’ αυτή την όμορφη πρωτοβουλία καθώς επίσης και τον Κρητικό Φούρνο και το καφέ Ουτοπία για τη συμμετοχή του στην πρσπάθεια αυτή..!

WEBSITE:
 http://www.ataxtoi.gr/
GROUP:    http://www.facebook.com/groups/298902236798821/?ref=ts
PROFILE:  http://www.facebook.com/ataxtoi.hrakleiou?ref=ts
PAGE:       http://www.facebook.com/pages/Ataxtoi/330156810329603?ref=ts

   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook