Ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του τμήματος τένις του Ομίλου Αντισφαίρισης Χανίων, το σαββατοκύριακο 12 και 13 Ιανουαρίου.

Η ενημέρωση του ΟΑΧ:

Το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Ιανουαρίου ολοκληρώθηκαν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του τμήματος τένις του Ο.Α. Χανίων και αυτό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν μέσα στις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι εκδηλώσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς με το πάρτι που διοργάνωσαν οι προπονητές στο εντευκτήριο του συλλόγου το Σάββατο 22/12. Πολύ μουσική, διαγωνισμοί και κληρώσεις δημιούργησαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στην αποχαιρετιστήρια γιορτή πριν τις διακοπές. Μετά την έναρξη της νέας χρονιάς διοργανώθηκαν 5 εσωτερικά τουρνουά των ακαδημιών του συλλόγου γι’ όλα τα επίπεδα και τις ηλικίες. Σ’ αυτά πήραν μέρος πολλά παιδιά και πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά παιχνίδια.

Το ξεκίνημα έγινε με την αγωνιστική ομάδα όπου στην κατηγορία των 14άρων ετών την 1η θέση κατέλαβε ο Ναούμ Σπύρος, την 2η θέση η Ναούμ Μαρία, την 3η ο Κηπουρός Σταύρος και την  4η ο Αρετάκης Γιάννης. Στην κατηγορία των 12 ετών την 1η θέση πήρε ο Τζανάκης Κυριάκος, την 2η ο Κονταράκης Ανδρέας, την 3η η Μπαλάσκα Βασιλική και την 4η η Μιουμπή Μύριαμ.

Την σκυτάλη πήραν στην συνέχεια τα παιδιά του πράσινου γηπέδου, που έπαιξαν σε κανονικό γήπεδο και με μπάλες 25% χαμηλότερης αναπήδησης. Εκεί στα μονά 1ος αναδείχθηκε ο Διγενάκης Αλέξανδρος, 2ος ο Ζερβός Γιώργος και την 3η θέση μοιράστηκαν οι Αλεξάκης Χρήστος και Βολτυράκης Βασίλης. Στο διπλό νικητές αναδείχθηκαν οι Διγενάκης Αλέξανδρος και Πατεράκη Νικολέτα που επικράτησαν στον τελικό των Βολτυράκη Βασίλη και Μπαλάσκα Χριστίνα.

Στο πορτοκαλί επίπεδο συμμετείχαν 20 παιδιά διαφόρων ηλικιών όπου αγωνίστηκαν σε γήπεδο διαστάσεων 18 Χ 6,5 και με μπάλες 50% χαμηλότερης αναπήδησης. Εκεί την 1η θέση στο μονό κατέκτησε ο Ματσαμάκης Λευτέρης, την 2η ο Κασαπάκης Χρήστος ενώ 3οι αναδείχθηκαν ο Κωνσταντουδάκης Προκόπης και η Θεοφιλίδη Ελπίδα. Στο διπλό την 1η θέση πήραν οι Θεοφιλίδη Ελπίδα και Πετράκης Στέλιος που επικράτησαν στον τελικό των Ματσαμάκη Λευτέρη και Χαζίρ Ακίμ με σκορ 6/1.

Τα πιο προχωρημένα και πιο μεγάλα παιδιά πήραν μέρος στο πρωτάθλημα κίτρινου επιπέδου με μπάλες κανονικής πίεσης. Σε αυτό το τουρνουά νικητής αναδείχθηκε ο Ντουντουλάκης Αρτέμης που νίκησε στον τελικό τον Μυλωνάκη Νίκο με 6/2. 3οι ήταν ο Κατσανικάκης Ανδρέας και Γεωργουσάκης Γιώργος. Στο διπλό την 1η θέση κατέλαβαν οι Μυλωνάκης Νίκος και Ναξάκη Μαργαρίτα αφού επικράτησαν στον τελικό των Ντουντουλάκη Αρτέμη και Βουρδουμπάκη Δέσποινας με σκορ 6/2.

Τέλος παιδιά ηλικίας 5 ως 8 ετών πήραν μέρος στο τουρνουά κόκκινου επιπέδου που παίχθηκε σε γήπεδα διαστάσεων 11 Χ 6 και μπάλες 75% χαμηλότερης αναπήδησης από τις κανονικές. 22 παιδιά πήραν μέρος χωρίς μεγάλους νικητές και χαμένους με όλα τα παιδιά να παίζουν τουλάχιστον 4 παιχνίδια των 11 πόντων.

Στο τέλος απονεμήθηκαν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα σε νικητές και συμμετέχοντες από τον Πρόεδρο κ. Δημολίτσα, την Αντιπρόεδρο του συλλόγου κ. Ζολινδάκη, τον έφορο του τμήματος κ. Ματσαμάκη, τον έφορο εγκαταστάσεων κ. Μιουμπή και το μέλος κ. Μαλινδρέτου κλείνοντας έτσι 1 εβδομάδα με πολύ τένις και διασκέδαση. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης στους προπονητές των παιδιών Δολιανίτη, Χέλμη, Καλογηρόπουλο, Καϋμενάκη, Κουβαράκη και Ριτζάκη τόσο για το επίπεδο των αθλητών και αθλητριών τους όσο και για την διοργάνωση των αγώνων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook