Την πιο θετική επίσημη αναφορά για την κατάσταση της υγείας του Ούγκο Τσάβες έδωσε, από την εισαγωγή του προέδρου στην Κούβα πριν από ένα και πλέον μήνα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, λέγοντας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο πως ο Τσάβες «κάνει αστεία και δίνει εντολές».

Η αναφορά δεν στοχεύει μόνο στην αντιμετώπιση της επίμονης φημολογίας για τη σοβαρότητα της κατάστασης του Τσάβες αλλά και στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης πως η διακυβέρνηση της χώρας έχει εκχωρηθεί στον αντιπρόεδρο και τους επιτελείς του λίγους μήνες μετά τις εκλογές.

«Σύντροφοι, έρχομαι από τη συνάντηση με τον κομμαντάντε-πρόεδρο, Ούγκο Τσάβες» ανέφερε ο προσφάτως διορισμένος υπουργός Εξωτερικών, Ελίας Γιάουα, μέσω του twitter από την Αβάνα. «Μοιραστήκαμε αστεία και γέλια », έγραψε επίσης ο υπουργός της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, ο Τσάβες προσωπικά πήρε την απόφαση για τη συμμετοχή της Βενεζουέλας στην επικείμενη σύνοδο κορυφής της Λατινικής Αμερικής, στη Χιλή. Ο Ελίας Γιάουα είναι ο τελευταίος από μια σειρά κρατικών παραγόντων, που επισκέφθηκαν τον πρόεδρο Τσάβες.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Νίκολας Μαντούρο που αντικαθιστά τον Τσάβες στο τιμόνι της χώρας, είπε το Σαββατοκύριακο ότι είναι αισιόδοξος πως ο πρόεδρος μπορεί να επιστρέψει στη πατρίδα. Οι φήμες μάλιστα οργιάζουν ότι ένα στρατιωτικό νοσοκομείο στο Καράκας ετοιμάζεται να τον υποδεχθεί.

in.gr