Το βίντεο λίγων δευτερολέπτων που απεικονίζει το άτομο που πιθανότατα τοποθέτησε τη χύτρα- βόμβα στον 1ο όροφο του Mall ξεσκονίζουν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Η φιγούρα που παραπέμπει σε μικροκαμωμένο άνδρα ή γυναίκα, συγκρίνεται με περίπου 1000 προφίλ ατόμων που τις προηγούμενες ημέρες «συνελήφθησαν» από τις κάμερες του εμπορικού κέντρου να κινούνται ύποπτά. Στους αστυνομικούς, θα έλυνε τα χέρια μια πιθανή ταυτοποίηση με κάποιο πρόσωπο από τα καρέ, όμως αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε το επόμενο βήμα θα είναι να ανατρέξουν στα «φακελωμένα» πρόσωπα παλαιών υποθέσεων για να βρουν την άκρη του νήματος. Βέβαια, όπως λένε, κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μην επιφέρει αποτέλεσμα καθώς εκτιμούν ότι οι άγνωστοι που τοποθέτησαν τη βόμβα είναι νέα μέλη που στρατολογήθηκαν μέσα στο 2012. Αν τελικά, δεν υπάρξει ταυτοποίηση, τότε δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να επεξεργαστούν και να δοθούν στη δημοσιότητα τα καρέ προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες από τους πολίτες που είδαν ή συγκράτησαν κάτι τόσο μέσα στο εμπορικό κέντρο ή τον ηλεκτρικό που οι δράστες χρησιμοποίησαν για τις μετακινήσεις από και προς το Mall.

H διαδρομή με τον ηλεκτρικό και η γυναίκα

Το δρομολόγιο διαφυγής του βομβιστή και της ομάδας υποστήριξης προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής. Όπως προκύπτει από τις κάμερες του “The Mall Athens”, ο ύποπτος την τσάντα μπήκε από την είσοδο του σταθμού της Νερατζιώτισας, γεγονός που σημαίνει πως χρησιμοποίησε τον ηλεκτρικό για να φθάσει στο  εμπορικό κέντρο. Μάλιστα  ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο ο ύποπτος να είναι γυναίκα προκειμένου να περνά απαρατήρητος και να μην κινεί υποψίες …Αυτό τουλάχιστον δείχνουν κάποια αξεσουάρ που φόραγε. Αφού άφησε τη βόμβα στο στάντ με τα περιοδικά που βρίσκεται στον 1ο όροφο πίσω από τις κυλιόμενες σκάλες, έφυγε βιαστικά ακολουθώντας – πιθανότατα – αντίστροφη διαδρομή. Ένα τέταρτο αργότερα, γίνεται το πρώτο τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία, από τηλεφωνικό θάλαμο που βρίσκεται στην περιοχή του ΚΑΤ. Οι εκτιμήσεις λένε ότι πιθανότατα άτομο από την ομάδα υποστήριξης να έκανε τα δύο τηλεφωνήματα, στη συνέχεια να «παρέλαβε» το νεαρό που άφησε τη χύτρα- βόμβα και με άγνωστο τρόπο να απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Το «Κίνημα 12 Φλεβάρη» και η βόμβα στο μετρό

Η απόπειρα με εμπρηστική βόμβα κατά του μετρό στο Αιγάλεω στα 25 Φεβρουαρίου του 2012,  την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει η οργάνωση «Κίνημα 12 Φλεβάρη» παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με το χτύπημα στο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου.

Βέβαια η χρησιμοποίηση χύτρας ταχύτητας, μέσα στην οποία τοποθέτησαν τη βόμβα, οι δύο διακόπτες, η εκρηκτική ύλη και γενικά η συνδεσμολογία δείχνει τεχνογνωσία που χρησιμοποιούσε η συγκεκριμένη οργάνωση, αν και μόνο αυτή η διαπίστωση δεν αρκεί, για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα «φωτογραφίζουν» οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook