Τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και τη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί από σήμερα, Τρίτη, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος ινστιτούτων, στον απόηχο των επαφών που είχε στο Βερολίνο.

Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, θα έχει επαφές με παράγοντες της ομογέλειας, ενώ είναι πιθανό να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, δε, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντ.Λίπτον, στον απόηχο της έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ δεν δίστασε να παρέμβει στην εγχώρια πολιτική σκηνή, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν αυξανόμενη υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αντιμνημονιακά κόμματα, κάτι που μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο καθυστερήσεις στην εφαρμογή τού προγράμματος αλλά και πολιτική κρίση, πυροδοτώντας χρεοκοπία και/ή έξοδο από το ευρώ», αναφέρεται στην έκθεση, και καθυστέρηση στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΔΝΤ επεμβαίνει στα εσωτερικά ζητήματα μιας χώρας με απροκάλυπτο τρόπο. Δεν έχει μάθει τίποτα από τις αποτυχίες του και την κοινωνική καταστροφή που έχει επιφέρει ανά τον κόσμο. Εξακολουθεί να θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι πιο σημαντικές από τη δημοκρατικά εκφρασμένη θέληση των λαών» σχολίασε ο Ευκλ.Τσακαλώτος εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόγραμμα του Αλ.Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings σήμερα, Τρίτη, με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος».

Μετά την επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα, ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Νέα Υόρκη, όπου στις 24 και 25 Ιανουαρίου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ αναμένεται να μιλήσει και σε συγκέντρωση ομογενών στην Astoria.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακόμη συναντήσεις με πανεπιστημιακούς και πολιτικούς κύκλους.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Brookings και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy.

Η συνάντηση με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντ.Λίπτον θα πραγματοποιηθεί -σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά- την Πέμπτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook