Σε πόρισμα – καταπέλτη του ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας για «κομπίνες» με τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, αναφέρεται δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» στο οποίο εμπλέκεται και το Εργατικό Κέντρο Χανίων στο οποίο είχαν υλοποιηθεί τέτοια σεμινάρια.

Όμως από το Εργατικό Κέντρο Χανίων διαψεύδεται κάθε εμπλοκή σε «κομπίνες» με τα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ.Δημήτρης Κορναράκης, σε δηλώσεις του στο Flashnews.gr, επισημαίνει πως όντως έγινε έρευνα από το ΣΔΟΕ πριν από 10 περίπου μήνες χωρίς να υπάρξει κάτι το επιλήψιμο.

«Εμείς τους δώσαμε όλα τα παραστατικά που ζήτησαν και δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα ούτε υπάρχει σχέση με τις κλοπές που αναφέρει το δημοσίευμα» τόνισε ο κ. Κορναράκης επισημαίνοντας πως «έκτοτε δεν είχαμε την παραμικρή ενόχληση από το ΣΔΟΕ».

Μάλιστα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων επεσήμανε πως κακώς το ΕΚΧ ενεπλάκει στο δημοσίευμα της εφημερίδας καθώς «ίσως κάτι να έγινε στην Στερεά Ελλάδα και καλά κάνουν και το ψάχνουν» , όμως στα Χανιά τα σεμινάρια έγιναν κανονικά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», στο πολυσέλιδο πόρισμα που συνέταξε το ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδας και το οποίο απέστειλε την περασμένη εβδομάδα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και στα κεντρικά του ΣΔΟΕ στην Αθήνα, «αποκαλύπτεται το τεράστιο φαγοπότι που είχε στηθεί ανά την επικράτεια έτσι ώστε ένα σημαντικό μέρος από τα 12 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκαν έως το 2008 και εκταμιεύτηκαν το 2009 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (στο 80% έφτανε η ευρωπαϊκή συμμετοχή και 20% η χώρα μας) για την υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων να τα καρπωθούν κάποιοι επιτήδειοι.»

Δείτε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook