Το ξενοδοχείο Knossos Beach BUNGALOWS & SUITES στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων και με αφορμή την επίσκεψη διεθνούς ομάδας επαγγελματιών γευσιγνωστών από το χώρο του ελαιολάδου, διοργάνωσε με επιτυχία εκδήλωση στο εστιατόριο Swell στις 12 και 13 Ιανουαρίου για την ανάδειξη και προώθηση του.

Με τη συμμετοχή και υποστήριξη του κορυφαίου Έλληνα σεφ Λευτέρη Λαζάρου και του Γιάννη Μάργαρη προτάθηκε μενού με βάση το ελαιόλαδο όπως παραδείγματος χάρη, Κρεμμυδόσουπα με ζελέ ελιάς, Λαυράκι με ξινόχοντρο Κρήτης και απάκι με καπνιστό ελαιόλαδο, Μους σοκολάτας με κρέμα ελαιόλαδου, κλπ..

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον κ. Βασίλη Φραντζολά, Δοκιμαστή & Σύμβουλο Ελαιολάδου M.Sc. Food Policy, City University London, http://www.oliveoilseminars.com και ο Λευτέρης Λαζάρου παρουσίασε μπροστά σε κοινό και σε γνωστό Ηρακλειώτικο τηλεοπτικό κανάλι την παρασκευή του γλυκού ''Μούς σοκολάτας με κρέμα ελαιολάδου''.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να μάθουμε τόσα πολλά και σημαντικά για το λάδι μας. Τα συμπεράσματα που αντλεί κάποιος από αυτές τις επαφές και συναντήσεις είναι ότι έχουμε ένα αγαθό στα χέρια μας το οποίο μπορεί να μας αποφέρει πολύ περισσότερα από ότι τώρα, αφού ακολουθήσουμε μια σειρά διαδικασιών οι οποίες θα έχουν σαν αποτέλεσμα να μας δώσουν καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου, να ανεβάσουν το λάδι μας στα πιο ακριβά ράφια επιλεγμένων καταστημάτων και κατ’ επέκταση καλύτερη – υψηλότερη τιμή για τον παραγωγό.

Ελπίζουμε ότι αυτά που ειπώθηκαν θα εισακουστούν, και θα γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες αλλαγές για να βρει το Κρητικό ελαιόλαδο τη θέση που του αξίζει.