Οι ματ σκιές ματιών έχουν καθαρό χρώμα και οποιαδήποτε λάθος πινελιά φαίνεται, παράλληλα όμως είναι ιδανικές για να κρύψετε τις ατέλειες ή για να διορθώσετε το σχήμα των ματιών.

Οι ουδέτερες ματ σκιές ματιών είναι ιδανικές για βάσεις ή για ένα πρωινό μακιγιάζ, ενώ οι χρωματιστές προσφέρουν ένταση και βάθος στο βλέμμα για ένα βραδινό μακιγιάζ.

Δείτε παρακάτω μερικά tips για να βελτιώσετε την τεχνική σας:

• Πριν απλώσετε την ματ σκιά ματιών, απλώστε μια βάση, ώστε να «κάτσει» η ματ σκιά ματιών. Η βάση μπορεί να είναι ένα primer ειδικό για το άνω βλέφαρο ή ένα concealer ειδικό για το άνω βλέφαρο, που αφήνουν το δέρμα βελούδινο και όχι λιπαρό ή υγρό. Με την κατάλληλη βάση η σκιά θα παραμείνει στη θέση της περισσότερο καθώς και θα διατηρηθεί η ένταση του χρώματος της.

• Ποτέ μην χρησιμοποιείτε κρεμώδη ή ιριδίζουσα σκιά ματιών σαν βάση για ματ σκιά ματιών. Η ματ σκιά πάνω σε κρεμώδη βάση χάνει την ένταση της καθώς και μαζεύει στις πτυχές των ματιών.

• Δουλέψτε καλά την ματ σκιά ματιών. Επειδή το χρώμα της ματ σκιάς έχει ένταση είναι καλό να απλώνετε λίγη ποσότητα κάθε φορά, να την δουλεύετε καλά με το πινέλο και αν χρειάζεται να προσθέσετε και άλλη. Μπορείτε να αναμείξετε 2 ή 3 χρώματα με ματ σκιές ματιών για να δώσετε βάθος στο βλέμμα για ένα βραδινό μακιγιάζ.

• Όταν απλώνετε την ματ σκιά ματιών κάντε το στην αρχή με ταμποναριστές κινήσεις, αντί να κάνετε γρήγορες πινελιές κατά μήκος των βλεφάρων. Η τεχνική αυτή προσφέρει καλύτερη χρωματική απόδοση της σκιάς καθώς και διάρκεια.

• Οι ανοιχτόχρωμες ματ σκιές ματιών προσφέρουν φλατ αποτέλεσμα, δηλαδή μειώνουν τις γωνίες ή το βάθος που φυσικά έχουν τα μάτια σας π.χ. εσώφθαλμα μάτια.

• Αν θέλετε να εστιάσετε στα μάτια δημιουργώντας ένα τολμηρό και βαθύ βλέμμα ή αν θέλετε να τονίσετε τις γωνίες των ματιών τότε χρησιμοποιήστε μια έντονη ματ σκιά ματιών. Μην ξεχνάτε όμως, ότι σε αυτή την περίπτωση τα ζυγωματικά και τα χείλη πρέπει να ουδέτερα βαμμένα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook