Την οργισμένη αντίδραση εκατοντάδων εργαζόμενων σε εργοστάσιο της εταιρείας Shinmei Electric της Σαγκάης προκάλεσαν οι νέοι κανονισμοί που επέβαλλε η διοίκηση της επιχείρησης, οι οποίοι προέβλεπαν διαλείμματα μέγιστης διάρκειας 2 λεπτών για την τουαλέτα, επιβάλλοντας μάλιστα πρόστιμο ύψους 50 γουαν (8 δολαρίων) για την πρώτη αργοπορία και απόλυση σε περίπτωση δεύτερης.

Περίπου 1.000 οργισμένοι εργαζόμενοι άρπαξαν 18 στελέχη της εταιρείας, 10 ιάπωνες υπηκόους και οκτώ κινέζους πολίτες, κρατώντας τους ως ομήρους για περίπου 36 ώρες προτού αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο του εργοστασίου και διέλυσαν την κατάληψη, όπως αναφέρει ανακοίνωση της επιχείρησης.

Η ταραχή ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής και έληξε το βράδυ το Σαββάτου, ωστόσο το περιστατικό έγινε γνωστό σήμερα.

«Οι εργάτες απαίτησαν την ακύρωση των γελοιωδώς αυστηρών περιορισμών, που όριζαν ότι οι εργάτες έχουν μονάχα δύο λεπτά για να πάνε στην τουαλέτα», σχολίασε ένας φύλακας ασφαλείας, μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press.

«Τα στελέχη αργότερα απελευθερώθηκαν όταν η αστυνομία επενέβη και συμφώνησαν να επανεξετάσουν τους κανόνες», συμπλήρωσε.

 

skai.gr