Τις τραγικές συνέπειες για τους ελαιοπαραγωγούς επεσήμανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αποκόρωνα κ. Χ. Κουκιανάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με το διευθυντή αγροτικής ανάπτυξης Χανίων.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κουκιανάκης σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

\”Με έντονο Προβληματισμό ολοκληρώθηκε η συνάντηση μας με τον Διευθυντή Αγροτικής Ανάπτυξης και τους Αρμόδιους Δακοκτονίας Χανίων.

Η απαράδεκτη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού, οι μειώσεις στην δαπάνη δακοκτονίας , η μη εφαρμογή της πέμπτης διαβροχής η οποία επιβαλλόταν να πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών, είχαν ως αποτέλεσμα την ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ μείωση ελαιοπαραγωγής και την χαμηλή ποιότητα ελαιολάδου λόγω αυξημένης οξύτητας.

Ερωτηματικά δημιουργεί η στάση της Αντιπεριφέρειας Χανίων και Δήμου Αποκόρωνα οι οποίοι, καίτοι γνώριζαν την κατάσταση και την έκταση της δακοπροσβολής, αμέλησαν να αιτηθούν επιπλέον πίστωση καθώς και να ενημερώσουν έγκαιρα τους ελαιοπαραγωγούς προκειμένου να αναλάβουν από πλευράς τους αναγκαίες προφυλάξεις.

Τραγική διαπίστωση από τα στοιχεία δακοκτονίας και ελαιοπαραγωγής τα οποία δημοσιεύθηκαν, είναι η τεράστια οικονομική απώλεια την οποία ήδη υπέστησαν και θα υποστούν οι ελαιοπαραγωγοί του Νομού, και η οποία ανέρχεται τουλάχιστον στα 10.000.000 ευρώ, τα οποία και θα λείψουν από την αγορά του Νομού Χανίων.

Ευχόμαστε και ευελπιστούμε οι αρμόδιοι φορείς να χρησιμοποιήσουν με σύνεση και με αποφασιστικότητα τα όποια στοιχεία έχουν στην διάθεση τους, έτσι ώστε να υπάρξει έγκαιρος και σωστός σχεδιασμός, αύξηση ανθρώπινου δυναμικού και αύξηση στις πιστώσεις δακοκτονίας, για να αποφύγουμε παρόμοιες δυσμενείς καταστάσεις στο μέλλον.

Η φετινή απογοητευτική και δραματική εικόνα που παρουσιάζει η παραγωγή ελαιολάδου, ας είναι η τελευταία και ας ελπίσουμε ότι θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να προστατευθούν οι ελαιοπαραγωγοί του τόπου μας οι οποίοι δίνουν και αυτοί τον δικό τους αγώνα επιβίωσης\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook