Εάν εξακριβωθεί ότι τελικά ο παγιδευμένος φάκελος που έφτασε χθες το μεσημέρι στις Φυλακές Κορυδαλλού εστάλη από την Ιταλία, τότε οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής φοβούνται το ενδεχόμενο να φτάσουν μαζικά στη χώρα μας «εκρηκτικά πακέτα αλληλεγγύης» από αντιεξουσιαστές του εξωτερικού σε δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία της Ελλάδας.

«Δεν αποκλείουμε αναρχικοί και αντιεξουσιαστές της Ιταλίας, της Ισπανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα προφυλακισμένα μέλη των “Πυρήνων” να ξεκινήσουν ένα μπαράζ αποστολής δεμάτων-βομβών στη χώρα μας», λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και συμπληρώνει:

«Για τον λόγο αυτό έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε επιφυλακή και να ελέγχουν εξονυχιστικά την αλληλογραφία».

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της Ασφάλειας έχει μπει ο φάκελος που έφτασε χθες το πρωί στον Κορυδαλλό.

Το γεγονός ότι δεν εξερράγη αλλά απενεργοποιήθηκε από τους αστυνομικούς δίνει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να εντοπίσουν αποτυπώματα και DNA από τους κατασκευαστές, γεγονός που ενδεχομένως οδηγήσει σύντομα στην ταυτότητα των αποστολέων.

Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ήταν τοποθετημένος εντός κίτρινου φακέλου μεταφοράς ευαίσθητων αντικειμένων (φάκελος με κυψέλες), μεγέθους Α4, εντοπίστηκε από το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών υλικών (XRAY) κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου αλληλογραφίας και αντικειμένων στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Ο παγιδευμένος φάκελος στην εξωτερική του πλευρά έφερε επικολλημένα γραμματόσημα Ιταλίας και η αναγραφή αποστολέα και παραλήπτη ήταν με λατινικούς χαρακτήρες.

Στη θέση του αποστολέα ανέφερε τα στοιχεία «EUROFOR, VIA ARETINA 354, 50136, FIRENZE, ITALIA» και στη θέση του παραλήπτη τον διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κορυδαλλού.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook