Σε 101.154 ανέρχονται οι αιτήσεις στις Τράπεζες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ Οίκον», όπως γνωστοποιεί με έγγραφό του το υπουργείου Περιβάλλοντος, που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση στην ερώτηση της βουλευτή της ΝΔ Φεβρωνίας Πατριανάκου.

Όπως αναφέρεται, από τις 101.154 αιτήσεις, περίπου οι μισές έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ για 19.212 εξ αυτών, συνολικού προϋπολογισμού 188,9 εκατομμυρίων ευρώ, έχουν ήδη εκδοθεί αποφάσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Αναφορικά με τις εκταμιεύσεις των αιτήσεων, που έχουν ήδη υπαχθεί, το 50% έχουν λάβει προκαταβολή δανείου και πάνω από 50% την ολική εκταμίευση.

Το πρόγραμμα παρέχει κίνητρα στους πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού τους, εξοικονομώντας χρήματα και ενέργεια και αυξάνοντας την αξία του.

Για την ένταξη απαιτείται η διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων (πριν και μετά τις παρεμβάσεις), το κόστος των οποίων καλύπτεται κατά 100% από το πρόγραμμα μετά την επιτυχή υλοποίηση του έργου. Επιπλέον, καλύπτεται δαπάνη για αμοιβή συμβούλου έργου, έως 250 ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Δεν υπάρχει περιορισμός στο έτος έκδοσης οικοδομικής άδειας, στον αριθμό ιδιοκτησιών ανά πολίτη, ενώ στις πολυκατοικίες όσοι από τους ιδιοκτήτες δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν με ίδια κεφάλαια.

Επίσης, εντάσσονται κενά διαμερίσματα που κατοικούνταν εντός των τελευταίων τριών ετών.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook