Η Γαλλία και η Γερμανία φρόντισαν από κοινού για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, απαριθμώντας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 50ή επέτειο από την υπογραφή της Συνθήκης των Ηλυσίων, τα επιτεύγματα της γαλλογερμανικής συνεργασίας των τελευταίων μηνών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη χημεία μεταξύ των δύο ηγετών, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε αστειευόμενη ότι «ίσως το γεγονός ότι υπάρχει μεταξύ μας χημεία να είναι το πιο καλά κρυμμένο μυστικό μας».

Από την πλευρά του, ο κ.Ολάντ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συμβολή των δύο χωρών στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Τι έχει επιτευχθεί; Πάρτε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Τίποτε δεν θα ήταν εφικτό, αν η Γαλλία και η Γερμανία δεν είχαν λάβει από κοινού τόσο ξεκάθαρη θέση.

» Το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και η επικύρωσή του στη Γαλλία και στη Γερμανία – και αυτό ήταν απόδειξη εμπιστοσύνης. Ακολούθησε η τραπεζική ένωση, της οποίας οι αρχές έχουν συμφωνηθεί, ενώ οι λεπτομέρειες χρειάζονται ακόμη χρόνο.

» Μαζί εργαστήκαμε για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Αν λοιπόν μετράει κάνεις τη χημεία με τα αποτελέσματα, τότε θα διαπιστώσει ότι η χημεία είναι σωστή – σίγουρα».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook