Για λόγους δημοσίου συμφέροντος το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με δύο αποφάσεις του απέρριψε αντίστοιχες αιτήσεις δύο υπαλλήλων, μία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και μία του ΙΚΑ που ζητούσαν να ανασταλούν οι αποφάσεις με τις οποίες «διαπιστώθηκε η αυτοδίκαια θέση τους σε αργία», σύμφωνα με τη «μνημονιακή» νομοθεσία, καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους πειθαρχικές ποινές, αλλά και ποινικές διώξεις.

Αντίθετα, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή του ανέστειλε την απόφαση για τη θέση σε καθεστώς αργίας υπαλλήλου του ομίλου Εταιρειών της ΔΕΗ, καθώς πιθανολογεί ότι θα υπάρξει απαλλακτική απόφαση από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Στο Πειθαρχικό παραπέμφθηκε ο επίμαχος υπάλληλος για υπέρβαση υπηρεσιακής ιεραρχίας. Παράλληλα, το Πρωτοδικείο διέταξε την επαναφορά του υπαλλήλου στη θέση που εργαζόταν και την κανονική καταβολή των μηνιαίων αποδοχών του.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα της αυτοδίκαιης αργίας, όπως και της διαθεσιμότητας, εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατόπιν προσφυγής της ΑΔΕΔΥ.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook