Έντονη ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το αίτημα των οικονομικών εισαγγελέων για άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ για την υπόθεση του «φουσκωμένου» ελλείμματος του 2009. Ακόμη πιο έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου, ο οποίος με ανακοίνωσή του κάλυψε τον προέδρο της ΕΛΣΤΑΤ, επιτέθηκε κατά των οικονομικών εισαγγελέων και έβαλε στο στόχαστρο τη διακυβέρνηση Καραμανλή.

Συγκεκριμένα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «θεωρίες συνωμοσίας», ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τόνισε ότι «οι οικονομικοί εισαγγελείς άσκησαν δίωξη εναντίον της ηγεσίας της ΕΛΣΤΑΤ που κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες και να αποκαταστήσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία».

Παράλληλα, επισήμανε ότι «αυτή η προσπάθεια μετατρέπεται σε μια ποινική διαδικασία, ενώ όσοι δημιούργησαν το πρόβλημα και οδήγησαν τη χώρα στο δημοσιονομικό γκρεμό με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2009, παραμένουν στο απυρόβλητο».

Ο Γ.Παπανδρέου τόνισε, δε: «Φαίνεται ότι, οι οικονομικοί εισαγγελείς "βλέπουν" πρόβλημα, μόνο όταν κάποια υπόθεση μπορεί να συνδεθεί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας. Έτσι υπηρετούν τη δικαιοκρατία».

 

in.gr