Συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό παρά τον Πρωθυπουργό francis Maude είχε ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Γιάννης Ραγκούσης. Μετά το πέρας της συνάντησης ο υπουργός σημείωσε:

\”Η Ελλάδα έχοντας ξεκινήσει από τον Οκτώβριο να εφαρμόζει το νόμο της «Διαύγειας», με τον οποίο για να εκτελεστεί οποιαδήποτε απόφαση από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο κρατικό αξιωματούχο, θα πρέπει πρώτα να αναρτηθεί στο διαδίκτυο, και μέσω αυτού να γίνει γνωστοποίηση, έχει θεωρηθεί ως πρωτοπόρος στα θέματα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή.

 Αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον της αγγλικής πλευράς, όπως εκδηλώθηκε πριν από ένα μήνα στην Αθήνα, διότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες προς την ίδια κατεύθυνση αναλαμβάνονται και από τη βρετανική πλευρά.

Το πρώτο λοιπόν θέμα στη συζήτησης με τον κ. Maude είχε να κάνει με τις κοινές εμπειρίες που έχουν αποκτηθεί μετά από την εφαρμογή προγραμμάτων απόλυτης διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση. Υπάρχει επίσης πρόταση την οποία αποδεχτήκαμε να πραγματοποιηθεί το Συμπόσιο από το Wilton Park στις αρχές Μαρτίου στην Αθήνα. Θα είναι σημαντικό Συμπόσιο που θα φέρει σε επαφή και θα δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν ειδικοί υψηλού επιπέδου από όλο τον κόσμο για τα θέματα διαφάνειας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Συζητήσαμε επίσης όλα τα θέματα που σχετίζονται με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται στην Ελλάδα στη δημόσια διοίκηση, στον κρατικό μηχανισμό και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Νομίζω ότι η Ελλάδα και η Αγγλία είναι σήμερα οι μόνες χώρες που προωθούν τέτοιες πρωτοβουλίες σε θέματα διαφάνειας στη δημόσια διοίκηση και την ηλεκτρονική διακυβέρνηση».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook