Ξεκινά σήμερα το 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας, το οποίο θα επικεντρωθεί στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και στη «δυναμική» έξοδο από την κρίση.

Στο Νταβός θα βρεθούν περισσότεροι από 50 ηγέτες χωρών, 1.500 κορυφαία στελέχη πολυεθνικών, κεντρικοί τραπεζίτες και άλλες επιφανείς προσωπικότητες της οικονομίας και της πολιτικής, πλέον των 2.500 συνολικά.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες που προέρχονται από την Ευρώπη ξεχωρίζουν η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Η Μέρκελ και ο Ντράγκι μαζί με τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι και τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ θα είναι οι ομιλητές που θα συγκεντρώσουν πάνω τους τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, αφού όλοι θα περιμένουν να ακούσουν τις απόψεις τους για τις εξελίξεις στη Γηραιά Ήπειρο.

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ θα βρεθούν και πολλοί κορυφαίοι τραπεζίτες, στελέχη hedge funds και μεγαλοεπενδυτές. Ανάμεσά τους το αφεντικό της JP Morgan Chase Τζέιμι Ντάιμον, ο Στίβεν Σβάρτσμαν της Blackstone Group, ο επικεφαλής της Goldman Sachs Λόιντ Μπλάνκφαϊν και ο επενδυτής Τζορτζ Σόρος.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποιήθηκε χθες στο Νταβός, στο περιθώριο του Φόρουμ οι διευθύνοντες σύμβουλοι των επενδυτικών οίκων εμφανίζονται λιγότερο απαισιόδοξοι όσον αφορά στις προβλέψεις τους για την παγκόσμια οικονομία το 2013 σε σχέση με το 2012, ωστόσο διατηρούν επιφυλάξεις για την ταχύτητα της ανάκαμψης.

Οι εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 27 Ιανουαρίου.

 

in.gr