Σαφής και κατηγορηματική είναι η διάψευση του Εργατικού Κέντρου Χανίων σε δημοσίευμα της εφημερίδας \”Ελευθεροτυπία\”, με το οποίο το ενέπλεκε σε υπόθεση που σχετίζεται με \”κομπίνες\” με σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης, όπως έγραψε απο χθες το Flashnews.gr (δείτε εδώ).

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων σε επιστολή της προς την εφημερίδα αναφέρει τα εξής :

\”Κύριε Διευθυντά,

Σχετικά με δημοσίευμα του Σαββατιάτικου φύλλου της εφημερίδας σας, που εμπλέκει το Εργατικό Κέντρο Χανίων σε δήθεν σκάνδαλο σχετικά με τη διεξαγωγή δράσεων κατάρτισης διευκρινίζουμε τα παρακάτω:

Το Ε Κ Χανιών συμμετείχε σε πρόγραμμα της ΕΕΔΕ μαζί με δεκάδες άλλους φορείς από όλη τη χώρα. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε το 2008.

Οι αιτιάσεις του εν λόγω ρεπορτάζ σχετικά με δήθεν «εικονικούς εργαζόμενους που παρακολούθησαν, εικονικούς εκπαιδευτές, εικονικά τιμολόγια κλπ,» το λιγότερο αποτελούν φαντασιώσεις του δημοσιογράφου, ή αυθαίρετα εξομοιώνει εμάς με άλλους που ουδεμία σχέση έχουμε. Προκαλούμε και φιλοξενούμε τον εν λόγω δημοσιογράφο να πραγματοποιήσει έρευνα ο ίδιος με δική μας διευκόλυνση, για να διαπιστώσει ότι οι εν λόγω δράσεις πραγματοποιήθηκαν νομιμότατα.

Οι καταρτιζόμενοι ήταν εργαζόμενοι, και αυτοαπασχολούμενοι. Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν στο σύνολο τους σε χώρους Δημόσιους σε συνεργασία με φορείς του Νομού. Οι πληρωμές των προγραμμάτων έγιναν απευθείας από την ΕΕΔΕ στους καταρτιζόμενους με δίγραμμες επιταγές.

Η υλοποίηση των σεμιναρίων έγινε από το ΚΕΚ EUROPROGRESS. Στα πλαίσια πανελλαδικού έλεγχου για το σύνολο του προγράμματος που διενεργεί το ΣΔΟΕ μας ζήτησαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και δικαιολογητικά τα οποία και άμεσα τους τα παραδώσαμε.

Για δε τις 220.000 ευρώ που για λόγους εντυπωσιασμού και ανακριβώς αναγράφονται, αφορούν το συνολικό κόστος των προγραμμάτων που πραγματοποιήθηκαν, και δεν έχει σε τίποτε να κάνει με τα έσοδα υλοποίησης του Εργατικού κέντρου που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 ανά πρόγραμμα περίπου, τα οποία και έχουν καταχωρηθεί στα έσοδα του κέντρου μας και έχουν ελεγχθεί και από το ΣΔΟΕ.

Οι αναφορές που γίνονται περί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για διαφήμιση και υποστηρικτικές υπηρεσίες που κάνετε για το Ε.Κ. Χανίων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Οι αναφορές σας για «περίεργες» διαρρήξεις στο φορέα μας (που όντως επανειλημμένως έχουμε υποστεί βανδαλισμούς και διαρρήξεις) ουδεμία σχέση έχουν με τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά των προγραμμάτων τα όποια και παραδώσαμε. Επίσης καμιά εκκρεμότητα φορολογική ή άλλης μορφής έχουμε με το ΣΔΟΕ.

Οι αιχμές και οι επιθέσεις των «λειτουργών της ενημέρωσης» για τα κονδύλια του Ευρωπαϊκού κοινωνικού ταμείου τα οποία δήθεν σπαταλήθηκαν από τις Εργατικές Ενώσεις, Επιμελητήρια, Εμπορικούς Συλλόγους και άλλους φορείς αποκαλύπτουν την εμπάθεια τους, η οποία τεκμηριώνεται με την επιλεκτική επίθεση τους εναντίον ιδιαίτερα των εργατικών συνδικάτων.

Θεωρούμαι ότι ήταν επιβεβλημένο εκ μέρους σας πριν την δημοσίευση του άρθρου να είχατε ζητήσει τουλάχιστον την άποψη του Κέντρου μας για όσα αναφέρεται γι’ αυτό παραπάνω.

Για το Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων

Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας
ΚΟΡΝΑΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ      ΜΑΝΩΛΙΚΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook