Η Ε.Ε. έχει ανάγκη τη Βρετανία ως \”πλήρες μέλος\”, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς μετά την ομιλία του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να οργανωθεί ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή της χώρας του στην Ε.Ε.

Σε σημερινή ομιλία του, κατά την οποία κάλεσε να επικεντρωθεί και πάλι η σχέση της χώρας του με την Ε.Ε. \”στην ενιαία αγορά\”, ο Κάμερον υποσχέθηκε, αν επανεκλεγεί, να οργανώσει ως το 2017 το δημοψήφισμα αυτό.

\”Έχουμε ανάγκη ένα Ηνωμένο Βασίλειο που να είναι πλήρες μέλος της ΕΕ, που να μην μένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Ντόβερ\”, αναφέρει ο Σουλτς στο λογαριασμό του στο Twitter. \”Το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να διαμορφώσει την ΕΕ δουλεύοντας με τους εταίρους της\”, πρόσθεσε, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

\”Όταν θα έχουμε διαπραγματευθεί μια νέα συμφωνία\” για τις σχέσεις της Βρετανίας με την ΕΕ θα προκηρυχθεί το δημοψήφισμα, δήλωσε ο Κάμερον στη σημαντική ομιλία του για την Ευρώπη, προσθέτοντας: \”θα προσφέρουμε στους Βρετανούς ένα δημοψήφισμα με μια πολύ απλή επιλογή: να παραμείνουν στους κόλπους της ΕΕ σ\’ αυτή τη νέα βάση ή να εξέλθουν πλήρως απ\’ αυτή. Θα είναι ένα δημοψήφισμα για τη συμμετοχή ή όχι στην ΕΕ\”.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook