Σε πολυοργανική ανεπάρκεια από υποσιτισμό οφείλεται ο θάνατος τους μόλις 34 ημερών βρέφους σύμφωνα με το πόρισμα του Ιατροδικαστικού Εργαστηρίου του ΠΑΓΝΗ

Εν τω μεταξύ ευθύνες από τους γιατρούς του νοσοκομείου της Λέρου θα ζητήσει η μητέρα του άτυχου μωρού που κατέληξε χθες στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ καθώς είχε μεταφερθεί στο Ηράκλειο από τη Λέρο με συμπτώματα ασιτίας.

Όπως είπε στο Flashnews.gr στενό συγγενικό πρόσωπο και συγκεκριμένα η αδελφή του στρατιωτικού με τον οποίο είχε σχέση η μητέρα του μωρού, κυρία Νικολέτα Μπίμπα, το παιδί, παρουσίασε τα συμπτώματα ασιτίας καθώς δεν ελάμβανε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά στην τροφή του.

Συγκεκριμένα η κυρία Μπίμπα τόνισε στο Flashnews.gr ότι οι γιατροί του νοσοκομείου της Λέρου είχαν πει στην μητέρα του βρέφους το οποίο σημειώνεται πως είχε γεννηθεί πρόωρα, να ταΐζει το μωρό κάθε τρείς ώρες και να του δίνει βρεφικό γάλα και χαμομήλι εναλλάξ.

Αυτό του είδους η διατροφή είχε ως αποτέλεσμα ο οργανισμός του παιδιού να μην μπορεί να συγκρατήσει τις θρεπτικές ουσίες.

Σημειώνεται  επίσης πως η μητέρα του νεογέννητου, είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση μετά την απώλεια του παιδιού της σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυρίας Μπίμπα ενώ σε ότι αφορά τον αδελφό της με τον οποίο διατηρεί σχέση η μητέρα του παιδιού και είχαν προγραμματίσει να παντρευτούν, ήδη  νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Λέρου καθώς, κι ενώ είχε ζητήσει άδεια για να έρθει και αυτός στο Ηράκλειο παρόλα αυτά δεν του επετράπη να φύγει από την μονάδα στρατού της Λέρου στην οποία υπηρετεί με αποτέλεσμα να υποστεί ψυχολογικό σοκ.