Η θαλασσοταραχή των τελευταίων ημερών λόγω των νότιων ανέμων, είχε σαν αποτέλεσμα να κοπεί – στην κυριολεξία – στα δύο, το φορτηγό πλοίο το οποίο είχε προσαράξει σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας στον κόλπο του Καστέλου στα νότια όρια των νομών Ρεθύμνης και Χανίων, μεταφέροντας 3.300 κιβώτια με λαθραία τσιγάρα.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 13 Δεκεμβρίου 2012 και μετά την απομάκρυνση των περισσότερων κιβωτίων με τσιγάρα και την άντληση των καυσίμων και των λιπαντικών του πλοίου, είχε αφεθεί στην τύχη του.

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή την προσάραξη του πλοίου “Santa”, σημαίας Μολδαβίας, το Flashnews.gr προχώρησε σε μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα, αποκαλύπτοντας τους «δρόμους των λαθρεμπόρων».

Σύμφωνα με τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις ο κόλπος στον οποίο προσάραξε το «τσιγαράδικο» είχε διαμορφωθεί καταλλήλως για την πρόσδεση σκαφών, ενώ είχε δημιουργηθεί και δρόμος για την μεταφορά των «προιόντων».

Δυστυχώς, αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αποκαλύψεις αυτές, δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι αρχές προχώρησαν σε κάποια έρευνα για να εντοπιστούν εκείνοι που διαμόρφωσαν την περιοχή.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook