Στις 8:00 το πρωί έδεσε στο λιμάνι της Σούδας στα Χανιά το NORDIC EXPLORER το οποίο έχει ξεκινήσει έρευνες στο Ιόνιο και το Λιβυκό πέλαγος για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ύστερα από 3,5 ώρες κατέπλευσε και το THOR CHASER, πλοίο το οποίο αναλαμβάνει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο ασφαλείας.
Υπενθυμίζεται ότι το ερευνητικό σκάφος Nordic Explorer της εταιρίας PGS, βρίσκεται από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, στη Κρήτη, στα πλαίσια σεισμογραφικών ερευνών για την εύρεση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.Μετά την εξονυχιστική εξερεύνηση του Ιονίου πελάγους, την παραμονή των Χριστουγέννων βρέθηκε στο λιμάνι της Πάτρας και στη συνέχεια έφυγε για το Λιβυκό Πέλαγος.

Το marinetraffic.com, ιστοσελίδα που ακολουθεί δορυφορικά τα πλοία σε όλο τον κόσμο, εντόπισε το Nordic Explorer ανήμερα τα Χριστούγεννα νότια της Γαύδου, ενώ στην συνέχεια το Nordic Explorer, ακολουθούμενο από τα βοηθητικά σκάφη Romulus και Thor Chaser που το συνοδεύουν, κατευθύνθηκε ανατολικά, συνεχίζοντας τις έρευνες.