O A.O. Χανιά ήταν ο νικητής στο κρητικό ντέρμπι στη Γέργερη. Η ομάδα των Χανίων, ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και επικράτησε του τοπικού Ρούβα με 2-1 παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα, σε ένα παιχνίδι που ήθελαν πολύ και οι δύο ομάδες. 
 
Μπορεί ο ΑΟΧ να απείλησε πρώτος τον Ρούβα, όμως η ομάδα της Γέργερης έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Ανυφαντάκη ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε με δυσκολία. 
Στην εξέλιξη της φάσης (15\’) προηγήθηκαν οι Χανιώτες σε μια υποδειγματική αντεπίθεση ο Κέρι, “άδειασε” τον Γεωργόπουλο και με σουτ άνοιξε το σκορ.
Στο 35΄ ο Ρούβας έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Μετά από ασυνεννοησία στην άμυνα του ΑΟΧ, ο Φουκαράκης έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ έκανε το 1-1.
Στην επανάληψη, στην πρώτη καλή στιγμή, ο ΑΟΧ ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ. Στο 56΄ ο Μποτωνάκης πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ, απέφυγε τον Πετρά και με σουτ από 30 μέτρα έκανε το 1-2.
Την ευκαιρία να ισοφαρίσει έχασε ο Ρούβας στο 67\’ όταν ο Φουκαράκης με προβολή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. 
Να σημειωθεί ότι στη Γέργερη βρέθηκαν και φίλοι του ΑΟΧ.
Ρούβας (Γιώργος Καμπερίδης): Λυράκης, Γεωργόπουλος (58\’ Χατζησάββας), Ανυφαντάκης, Κορδονούρης, Τζιράκης, Κεφαλούκος, Ταβλαδωράκης, Πετράς, Έκελμανς (46\’ Λαζαρίδης), Φουκαράκης, Ανωγειανάκης (82\’ Πλουσής).

Α.Ο. Χανιά (Μουράτ Σεροπιάν): Θεοδωρόπουλος, Κορτσινίδης, Μποχώνης, Μποτωνάκης, Ψυχουντάκης, Τσατσαρής, Κέρι, Ταταράκης (81\’ Δουμάνης), Σαντριά (58\’ Γωνιωτάκης), Βουρβαχάκης, Παπαζούδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook