Ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο του έργου του για την έγκαιρη, έγκυρη και αποτελεσματική ενημέρωση των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, διοργάνωσε δύο επιτυχημένες ενημερωτικές ημερίδες με θέμα «Δυνατότητες ανάπτυξης εξαγωγικής δραστηριότητας στις χώρες GCC (Gulf Cooperation Council )» και ειδικότερα της Σαουδικής Αραβίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Ιανουαρίου 2013, αντίστοιχα.

Την εκδήλωση της Αθήνας, τίμησε με τη παρουσία του, επικροτώντας τη προσπάθεια του ΟΠΕ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σεραφείμ Τσόκας.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, παρουσίασε το επιχειρησιακό πρόγραμμα του ΟΠΕ για το 2013, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που ο ΟΠΕ υλοποιεί στις εν λόγω αγορές.

Η ατζέντα περιελάμβανε επίσης, την παρουσίαση της αγοράς της Σ. Αραβίας από τον Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, κ. Θεόδωρο Ξυπολιά, την αντίστοιχη παρουσίαση της αγοράς των ΗΑΕ από τη Γραμματέα Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας, κα Φανή Λένου καθώς και τις δυνατότητες ανάπτυξης του κλάδου των δομικών υλικών και κατασκευών και τις ευκαιρίες προβολής μέσω εκθέσεων στις αγορές GCC από τα στελέχη της, συνεργαζόμενης με τον ΟΠΕ, εταιρείας, Daily Mail Group (DMG).

Η προσέλευση του επιχειρηματικού κοινού, τόσο στην Αθήνα όσο και τη Θεσσαλονίκη, ήταν εντυπωσιακή, με τους παρευρισκομένους, το διήμερο, να ξεπερνούν τους 300 σε αριθμό. Η μεγάλη ανταπόκριση των Ελλήνων εξαγωγέων αποδεικνύει την ανάγκη και το ενδιαφέρον τους να στρέψουν τη δραστηριότητα τους ολοένα και περισσότερο στις αραβικές αγορές, να αποκτήσουν εμπειρία στη προσέγγιση Αράβων αγοραστών και να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους εκεί, μέσω συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές και ανάλογες δράσεις προβολής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕ, στη προσπάθεια εθνικής προβολής και προώθησης των εξαγώγιμων προϊόντων του κλάδου των τροφίμων, προετοιμάζει στις 12 – 17/4/2013 επιχειρηματική αποστολή στη Τζέντα και το Νταμάμ, με τη συνεργασία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής πρεσβείας στη Τζέντα και βρίσκεται σε συζητήσεις για την πραγματοποίηση προωθητικών ενεργειών – in store promotion σε μεγάλη αλυσίδα σουπερ μάρκετ στα ΗΑΕ. Παράλληλα, προετοιμάζει τη μεγαλύτερη, διαχρονικά, εθνική συμμετοχή, 60 και πλέον ελληνικών επιχειρήσεων στη Δ.Ε. τροφίμων και εξοπλισμού μαζικής εστίασης GULFOOD τον ερχόμενο Φεβρουάριο στο Ντουμπάι.

Η ελληνική παρουσία δεν θα λείψει και από τις Δ.Ε. κατασκευών BIG 5 SHOW SAUDI ARABIA, στη Τζέντα τον ερχόμενο Μάρτιο, στη PROJECT QATAR στη Ντόχα στις 6-9/5/2013 και στη BIG 5 SHOW στο Ντουμπάι στις 25-28/11/2013. Συγχρόνως, ο ΟΠΕ θα οργανώσει την ελληνική συμμετοχή στις Δ.Ε. επίπλου και ξενοδοχειακού εξοπλισμού INDEX DUBAI και HOTEL SHOW DUBAI.

Τέλος, σύντομα θα ανακοινωθούν τα προγράμματα επιμόρφωσης με θέμα English for International Business Communication για τους Έλληνες εξαγωγείς, οι οποίοι θα μπορέσουν να καταρτιστούν επιπροσθέτως και σε μεθόδους Cross Cultural Communication για την βελτίωση της επικοινωνίας τους με αγοραστές από τη Μέση Ανατολή, την Ασία κα.

«Ο ΟΠΕ συνεχίζει και για το 2013 ένα ευρύ πλέγμα δράσεων και ενημερωτικών ημερίδων και για άλλες αγορές – στόχους» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Καλαμπόκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook