Ο στρατός της Μιανμάρ εξακολουθεί να στρατολογεί παιδιά, παρά τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια μη-κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ), η οποία απαιτεί μεγαλύτερο έλεγχο του στρατού της χώρας, που επί μακρόν διάστημα ήταν υπό στρατιωτική χούντα.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ είχε υποσχεθεί τον Ιούνιο στα Ηνωμένα Έθνη τον τερματισμό αυτής της πρακτικής, η οποία έχει κατά κόρον καταγγελθεί από τη διεθνή κοινότητα.

«Οι αξιωματικοί του στρατού αλλά και εργοδότες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τον εκφοβισμό, τον εξαναγκασμό και τη σωματική βία για να στρατολογήσουν νέους, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών κάτω των 18 ετών», λέει η έκθεση της ΜΚΟ, Child Soldiers International.

Τα παιδιά στρατολογούνται ακόμη και από πολίτες ή την αστυνομία κατά την έξοδό τους από τα σχολεία ή σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως σταθμοί και αγορές, λέει η ΜΚΟ. Σύμφωνα με την οργάνωση, ο στρατός πιέζεται από την κυβέρνηση για την προσέλκυση νέων στρατιωτών, που μάχονται κατά ομάδων ανταρτών.

Ο ΟΗΕ είχε εντοπίσει σε έκθεση που δημοσιεύθηκε το 2011, περί τις 243 καταγγελίες για στρατολόγηση παιδιών από το στρατό, αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο ένα πολύ μικρό μέρος της πραγματικότητας, σύμφωνα με την διεθνή μη κυβερνητική οργάνωση.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook