Απαντήσεις στην σημερινή γραπτή δήλωση του βουλευτή Χανίων της ΝΔ, κ.Κυριάκου Βιρβιδάκη, αναφορικά με την \”πατρότητα\” του έργου αποκομιδής απορριμμάτων \”πόρτα-πόρτα\” εξέδωσαν τόσο ο Δήμος Χανίων, όσο και η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Αναλυτικότερα, στην απάντηση του Δήμου Χανίων και γενικά για τα έργα στην παλιά πόλη, αναφέρονται τα εξής :

“Ο κ. Βιρβιδάκης για μία ακόμη φορά φαίνεται να «αγνοεί» το ότι από τη «σύλληψη» της ιδέας ενός έργου έως την ένταξη αυτού στο ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του, υπάρχει τεράστια απόσταση…. Κανείς δεν αμφισβητεί το ότι η έγκριση του Σχεδίου Αστικών Αναπλάσεων (ΟΣΑΑ) της Π. Πόλης των Χανίων έγινε επί θητείας κ. Βιρβιδάκη.

Αυτό ωστόσο το οποίο αποκρύπτει ο κ. Βιρβιδάκης είναι το ότι το εν λόγω Σχέδιο περιλάμβανε προτάσεις έργων – θεωρητικού χαρακτήρα – αφού για κανένα προτεινόμενο έργο – πλην αυτό της ΔΕΔΙΣΑ (πόρτα – πόρτα) – δεν υπήρχαν ολοκληρωμένες μελέτες (αρχιτεκτονικές, στατικές περιβαλλοντικές, ηλεκτρομηχανολογικές, κ.α.), εγκρίσεις ή αδειοδοτήσεις από τις αρμόδιες αρχές ούτως ώστε τα έργα αυτά να μπορούν να χαρακτηριστούν ως ώριμα για υποβολή και ένταξη στο ΕΣΠΑ. Οι μελέτες των έργων, οι εγκρίσεις και οι αδειοδοτήσεις που απαιτούνταν έγιναν από την παρούσα Δημοτική Αρχή ώστε να μπορέσουν τα έργα τα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ (Π.Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013) και να χρηματοδοτηθούν μέσω αυτού.

Αυτό αποδεικνύεται και από τις ημερομηνίες ένταξης των έργων που αφορούν την Παλιά Πόλη στο ΕΣΠΑ και οι οποίες είναι – για όλα τα έργα πλην αυτό της ΔΕΔΙΣΑ – τα έτη 2011 και 2012. Αυτό δε μπορεί να το επιβεβαιώσει οποιοσδήποτε πολίτης ανατρέχοντας στις αποφάσεις ένταξης των εν λόγω έργων στην ιστοσελίδα της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Κρήτης (http://www.pepkritis.gr)”

Η απάντηση της ΔΕΔΙΣΑ

\”Σε συνέχεια της σημερινής δήλωσης του κ. Βιρβιδάκη, αναφορικά με το πρόγραμμα «Δράσεις διαλογής και ανακύκλωσης παραγομένων απορριμμάτων: Συλλογή Πόρτα – Πόρτα» θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η Πράξη υποβλήθηκε, εγκρίθηκε και εντάχθηκε, στο πλαίσιο του ΟΣΑΑ Παλιάς Πόλης Χανίων, προς χρηματοδότηση από το Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013 επί της προηγούμενης δημαρχίας και υπό της προηγούμενης προεδρίας της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), γεγονός που δεν έχει αμφισβητηθεί άμεσα ή έμμεσα από κανέναν. Σε αυτή προβλεπόταν ότι η περιοχή κάλυψης αφορούσε το ενετικό λιμάνι καθώς και τη Νότια και Δυτική πλευρά της Παλιάς Πόλης Χανίων.

Σήμερα, το πρόγραμμα συνεχίζεται να υλοποιείται από τη νέα Δημοτική Αρχή των Χανίων και την παρούσα διοίκηση της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ), με σθεναρή βούληση, ενώ, με απόφαση της παρούσας διοίκησης, επεκτάθηκε η εφαρμογή του προγράμματος στην οδό Θεοτοκοπούλου και, πρόσφατα, στο ιστορικό μνημείο της πόλης μας, τη Δημοτική Αγορά.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η εφαρμογή αυτού στο σύνολο της Παλιάς Πόλης Χανίων (εντός των τειχών), με στόχο την εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δημόσιων χώρων και περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών δημόσιας υγιεινής σε τοπικό επίπεδο.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook