Πλήθος ενδείξεων καθιστούν «πραγματική και καθοριστική» τη συμμετοχή του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) σε πράξεις μαστροπείας, εκτιμούν Γάλλοι δικαστές. Οι δικαστές εξετάζουν την υπόθεση Κάρλτον που αναφέρεται στις σχέσεις του Ντομινίκ Στρος-Καν με ένα δίκτυο πορνείας με έδρα τη Λίλη.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο αυτό προμήθευε γυναίκες για σεξουαλικά πάρτι που οργανώνονταν για λογαριασμό του Στρος-Καν στη Γαλλία και στις ΗΠΑ ενώ εξακολουθούσε να είναι επικεφαλής του ΔΝΤ.

Οι δικαστές επιθυμούν να αποδείξουν ότι ο Στρος-Καν γνώριζε ότι οι γυναίκες που ήταν παρούσες στις συναντήσεις εκδίδονταν έναντι αμοιβής, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.

Μία από τις ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους είναι και η ύπαρξη μιας «γκαρσονιέρας» στο Παρίσι.

Οι δικαστές, σύμφωνα με την εφημερίδα, εκτιμούν ότι ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ «δεν συμμετείχε απλώς σε αυτά τα πάρτι, αλλά φέρεται να είχε \”υποκινήσει και ευρέως ενθαρρύνει […] τη δημιουργία ενός συστήματος που βασιζόταν στην επιβράβευση του άμεσου περιβάλλοντός του με στόχο να ικανοποιεί τις σεξουαλικές ανάγκες του\”».

Εφετείο του Ντουέ απέρριψε στα μέσα Δεκεμβρίου το αίτημα του Στρος-Καν αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα στην «υπόθεση Κάρλτον», που πήρε το όνομά της από το ξενοδοχείο στη βόρεια Γαλλία.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook