Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.) στις 5μ.μ. έλαβε χώρα η προσυνεδριακή εκδήλωση-συζήτηση μελών και φίλων της Δημιουργίας Ξανά (ΔΗΞΑ) Χανίων και Ρεθύμνου. Παρευρέθησαν το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΔΗΞΑ Ιωάννης Σιάτρας και το μέλος της Εθνικής Επιτροπής της ΔΗΞΑ Γιώργος Δεληκούρας που ήρθαν στα Χανιά και παρουσίασαν αλλά και συζήτησαν μαζί μας την πορεία προς το συνέδριο.

 Σε ανακοίνωση της Δημιουργίας Ξανά αναφερονται τα παρακάτω:

"Το ανοικτό έκτακτο συνέδριο της ΔΗΞΑ έχει οριστεί για τις 8-10 Μαρτίου  2013 με στόχο την εκλογή νέων οργάνων, και την επικαιροποίηση των  πολιτικών θέσεων του κόμματος. Προσδοκούμε να είναι το σημαντικότερο  πολιτικό βήμα για την δυναμική επαναφορά της δημιουργίας ξανά στις πολιτικές εξελίξεις.  Η «δημιουργία ξανά» πρέπει να ανανεωθεί με  νέους και  δυναμικούς ανθρώπους με βάθος πολιτικής σκέψης, γνώσεις, ήθος και τόλμη  για να αγωνισθούν για τις μεγάλες και αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα  οδηγήσουν την χώρα σε μια πορεία  ανάπτυξης κι ευημερίας. Επιπροσθέτως,  σε αυτό το πλαίσιο της ανασυγκρότησης της ΔΗΞΑ, δημιουργούνται  περιφερειακές οργανώσεις ανά την Ελλάδα. Σήμερα έχουν ήδη ιδρυθεί οι περιφερειακές οργανώσεις Δωδεκανήσου, Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και άλλες.

 Κατά την διάρκεια της συζήτησης ενημερωθήκαμε σχετικά με την πρόοδο των προσυνεδριακών εκδηλώσεων και  δράσεων. Ο κος Δεληκούρας μας μετέφερε τα ελπιδοφόρα μηνύματα του  Προέδρου, της γραμματέως της Εθνικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου  και της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου. Οι θεματικές ημερίδες σημείωσαν επιτυχία γιατί αύξησαν την απήχησή της ΔΗΞΑ στην περιφέρεια. Περισσότεροι από τους μισούς Έλληνες συνεχίζουν να επιθυμούν την δημιουργία ενός νέου κόμματος με νέα, άφθαρτα πρόσωπα.

 Ακολούθως συζητήθηκε το καταστατικό και οι πιθανές αλλαγές που θα οδηγήσουν σε μια καλύτερη λειτουργία του κόμματος. Ένα σημαντικό ζήτημα που τέθηκε είναι η αντιπροσωπευτικότητα στα όργανα από την περιφέρεια η οποία έδειξε ότι και δυναμική έχει και αξιόλογα στελέχη να επιδείξει.

 Στην κατακλείδα της εκδήλωσης, τα παρευρισκόμενα μέλη προχώρησαν στην ίδρυση Περιφερειακής Οργάνωσης της Δημιουργίας Ξανά Δυτικής Κρήτης και προκηρύσσουν εκλογές ανάδειξης συμβουλίου το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013.

 Καλούμε να ψηφίσουν στις εκλογές όλα τα μέλη της ΔΗΞΑ Χανίων και Ρεθύμνης και φίλες(οι), οι οποίες(οι) μπορούν να εγγραφούν ως μέλη έως και την στιγμή της ψηφοφορίας.

Σχετικά με τη Δημιουργία, Ξανά!

Στη Δημιουργία, Ξανά! το όραμά μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος, αξιοπρεπές, αξιοκρατικό και παραγωγικό, που θα αποκτήσει ξανά τη θέση που του αξίζει στη διεθνή κοινότητα. Προσβλέπουμε στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, και εργαζόμαστε γι’ αυτή και για την παγίωση κλίματος ειρήνης και συνεργασίας στην περιοχή μας. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε τη βαθιά τραυματισμένη σχέση Πολιτείας – Πολίτη δημιουργώντας ένα κράτος δικαίου, που θα προστατεύει τις ατομικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη, θα ευνοεί την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια της οικονομίας, θα επενδύει στην Παιδεία, στην Υγεία και στον Πολιτισμό και θα εξασφαλίζει ευημερία για τους πολίτες του μέσα από την εργασία και την ανάπτυξη.

Ενημερωθείτε για τις θέσεις του νέου κόμματος στο:

www.dimiourgiaxana.gr

Δείτε την σελίδα της Χανιώτικης ομάδας της Δημιουργίας Ξανά στο:

http://dixa-chania.pblogs.gr"