Μεγάλα παιχνίδια με εικονικές συνταγογραφήσεις και σε μεγάλη υγειονομική μονάδα του Ηρακλείου έρχονται στο φως από εκτεταμένη έρευνα του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα και η οποία είχε ως στόχο την καταπολέμηση της διαφθοράς στον οργανισμό.

Συγκεκριμένα , με αφορμή στοιχεία ερευνών εικονικών συνταγογραφήσεων και σημαντικών περιπτώσεων απάτης στο χώρο της υγείας, εναντίον των ασφαλισμένων και του Οργανισμού, o ΕΟΠΥΥ δημοσιοποίησε την Πέμπτη στοιχεία των ερευνών της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με τη συνδρομή της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο Ηράκλειο Κρήτης το οποίο περιλαμβάνεται στη έρευνα, σε μεγάλη Υγειονομική Μονάδα της Κρήτης έχουν κατατεθεί για αποζημίωση,  σκευάσματα ειδικής διατροφής σε εκατοντάδες ασφαλισμένους μας. Η υπόθεση σχετίζεται με προηγούμενη που αφορούσε χορήγηση σκευασμάτων ειδικής διατροφής ακόμη και σε νεκρούς και έχει διαταχθεί πλήρης έλεγχος. 

Στην ανακοινωση του ΕΟΠΥΥ που περιλαμβάνει εκτός του Ηρακλείου και άλλες περιοχές της Κρήτης αναφέρεται επίσης:

\”Μετά τα αποτελέσματα των ελέγχων, ο ΕΟΠΥΥ σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων και Εγκληματικής Δραστηριότητας, τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και το ΣΔΟΕ δρομολογεί τις απαραίτητες ενέργειες, κατά των υπευθύνων, για τον καταλογισμό και την απόδοση πάσης φύσεως ευθυνών.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα του θέματος και το όφελος που θα προκύψει για τον Έλληνα ασφαλισμένο από την εξοικονόμηση πόρων λόγω διαφθοράς, δεδομένου ότι επίσημες μελέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμούν ότι χάνονται ετησίως 56 δισ. ευρώ από φαινόμενα απάτης και διαφθοράς, αποφάσισε να εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Καταπολέμηση της Απάτης και της Διαφθοράς στο χώρο της Υγείας (European Healthcare Fraud and Corruption Network EHFCN).

Τα οφέλη της συμμετοχής αυτής εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλά με την αμφίδρομη ενημέρωση, εκπαίδευση και εξασφάλιση τεχνογνωσίας για τις αποτελεσματικότερες πρακτικές καταπολέμησης των φαινομένων αυτών και την ανάπτυξη κοινών στρατηγικών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook