Αδήλωτα φορολογητέα εισοδήματα ύψους άνω των 56 δισ. ευρώ για το 2012 εντόπισε η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας και παρέπεμψε στις δικαστικές Αρχές περίπου 12.000 φυσικά πρόσωπα, όπως αποκαλύπτεται σε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των προσπαθειών καταπολέμησης του εκτεταμένου φαινομένου της φοροδιαφυγής.

Στους παραπεμφθέντες περιλαμβάνονται 8.617… «φαντάσματα» που δεν δήλωναν κανενός είδους εισόδημα, ενώ τα έσοδα που απέκρυπταν έφθαναν τα 22,7 δισεκ. ευρώ.

Οι πράκτορες της Guardia di Finanza εντόπισαν επίσης τα ίχνη άλλων 17,1 δισ. ευρώ που θεωρούνται προϊόν διεθνούς φοροδιαφυγής -αποφυγής φορολόγησης με επιχειρήσεις-βιτρίνες σε φορολογικούς παραδείσους.

Οι «Κίτρινες Φλόγες» (fiamme gialle), όπως είναι επίσης γνωστοί οι άνδρες του σώματος από τα διακριτικά των στολών τους, εντόπισαν επιπλέον «16,3 δισεκ. ευρώ που αντιστοιχούν σε άλλα φαινόμενα της φοροδιαφυγής», ανεβάζοντας σε 56,1 δισεκ. ευρώ το συνολικό ποσόν των αδήλωτων κερδών.

Το σώμα κατήγγειλε στις δικαστικές αρχές 11.769 φυσικά πρόσωπα, που θεωρούνται υπαίτια για διάφορες φορολογικές παραβάσεις, προστίθεται στον σχετικό απολογισμό.

Η μάχη κατά της φοροδιαφυγής, που αποτελεί μία από τις πληγές της οικονομίας στην Ιταλία, αποτελούσε έναν από τους πυλώνες της πολιτικής του Μάριο Μόντι, αφότου, το φθινόπωρο του 2011, ανέλαβε πρωθυπουργός επικεφαλής μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Παρά τα επιτεύγματα που καταγράφηκαν από την προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής, απομένει να γίνουν πολλά ακόμη ώστε να βελτιωθεί η είσπραξη φόρων στη χώρα, σχολιάζουν αναλυτές.

«Θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα την δράση μας για την είσπραξη των κλεμμένων πόρων του κράτους» είπε ο διοικητής της Guardia di Finanza στρατηγός Σαβέριο Καπολούπο.

Η οικονομική αστυνομία εντόπισε, επίσης, περίπου 30.000 παράνομα εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 16.233 ήταν αδήλωτοι και κατάσχεσε πάνω από ένα δισ. ευρώ σε περιουσιακά αγαθά των σχετικών παραβατών.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook