Οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Κανελλόπουλος, που παρέλαβε από τον κ. Βενιζέλο και παρέδωσε στον επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλο το στικάκι, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είναι, μεταξύ άλλων, μερικοί από τους μάρτυρες που τα κόμματα ζητούν να κληθούν να καταθέσουν στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει ακόμα, αν χρειαστεί η μαρτυρία τους, να καταθέσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καθώς και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Σημειώνεται ότι ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ στις προτάσεις τους ζητούν την κλήτευση του Γιώργο Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Από την πλευρά της η ΝΔ προτείνει τον Ευάγγελο Βενιζέλο όχι όμως τον Γιώργο Παπανδρέου.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προτείνουν επίσης τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει από τα πολιτικά πρόσωπα μόνο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής Παναγιώτης Ρήγας φέρεται να δήλωσε «δεν θα φέρω καμία αντίρρηση για να κληθούν να καταθέσουν οι κύριοι Βενιζέλος και Παπανδρέου».

Ιδιαίτερα για τον κ. Βενιζέλο ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία ενόχληση στο ΠΑΣΟΚ από την πρόταση για κλήτευση του Ευ Βενιζέλου».

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες προτείνεται επίσης ο βουλευτής του Ελβετικού Κοινοβουλίου Ι. Ζησιάδης ενώ από την Χρυσή Αυγή ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Ειδικότερα, οι προτάσεις των κομμάτων συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

ΝΔ: Γ Παπακωνσταντίνου, Ευάγγελος Βενιζέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και Παναγιώτης Σκουρλέτης, οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης και Γιάννης Διώτης καθώς και ο νυν Στ. Στασινόπουλος, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Νίκος Παππάς, Γιάννης Διώτης, Γιάννης Καπελέρης, Στ Στασινόπουλος, ο πρώην υφ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Δ.Γεωργακόπουλος, ο πρέσβης Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, ο πρέσβης Ηλίας Κλης, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

ΔΗΜΑΡ: Ευάγγελος Βενιζέλος, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου και Λουκάς Παπαδήμος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο νυν υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. ο Ηλίας Κλης, Κ. Χαλαστάνης, Ηλίας Πλασκοβίτης, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, ο Στ. Στασινόπουλος, ο Κώστας Βαξεβάνης.

ΣΥΡΙΖΑ: Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Διώτης, Στ.Στασινόπουλος, Γιάννης Καπελέρης, ο συνεργάτης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Κανελλόπουλος, οι πρεσβευτές Ηλίας Κλης και Κ. Χαλαστάνης, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Δρούτσας, Δ. Γεωργακόπουλος και Γιάννης Ραγκούσης. Επίσης, αν χρειαστεί η μαρτυρία τους, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Χρυσή Αυγή: Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Στουρνάρας, οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, οι Γ. Καπελέρης και Γ. Διώτης.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Γ. Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Διώτης, Γιάννης Καπελέρης, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Ελβετός βουλευτής Ιωάννης Ζησιάδης, οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Γιάννης Ντάσκας.

ΚΚΕ: Οι συνεργάτες του Γ. Παπακωνσταντίνου, Χρυσή Χατζή, Γιώργος Αγγελόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Αλέξιος Ζάβρας, οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου, Γιάννης Καπελέρης, Ηλίας Πλασκοβίτης, ο Αναστάσιος Μπάνος νομικός σύμβουλος Υπ.Οικονομικών, Γιάννης Διώτης, Στ. Στασινόπουλος, ο Χρήστος Αθανασίου (ΣΔΟΕ) οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου τα ονόματα των οποίων φέρεται να έχουν διαγραφεί από τη λίστα, αλλά και τα μέλη της ομάδας του υπουργείου Οικονομικών που παρέλαβαν τη λίστα Λαγκάρντ από τις γαλλικές Αρχές.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook