Τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν ήδη αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, «μετά το νέο αντιδημοκρατικό ολίσθημα της Κυβέρνησης με την απόφασή της για επίταξη των εργαζομένων στο μετρό».

Επίσης αποφάσισε την επίσπευση πραγματοποίησης 24ωρης Γενικής Απεργίας, όπως αυτή αποφασίστηκε στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας.

Η ΓΣΕΕ καταδικάζει την επιστράτευση «απαιτώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και να ξεκινήσει άμεσα διάλογο με όλους τους εργαζόμενους στο χώρο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και γενικότερα στους χώρους ευθύνης της για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων».

«Η Κυβέρνηση αντί να κάνει επίδειξη ισχύος στους εργαζόμενους θα πρέπει επιτέλους να αλλάξει ρότα και να συζητήσει ανοιχτά - δημόσια- σοβαρά για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων» τονίζει η ΓΣΕΕ και προειδοποιεί με κλιμάκωση του αγώνα σε συνδικαλιστικό και νομικό επίπεδο.

in.gr