Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από νωρίς το πρωί της Παρασκευής στους δρόμους της Αθήνας, καθώς ακινητοποιημένα είναι όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Λόγω των απεργιών δεν ισχύει ο δακτύλιος.

Ουσιαστικά στην Αττική δεν κινείται κανένα μέσο μαζικής μεταφοράς.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από το ερχόμενο Σάββατο έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.

Από αύριο Σάββατο (26/01) οι εργαζόμενοι έχουν εξαγγείλει 24ωρες επαναλαμβανόμενες έως και την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, εφόσον η κυβέρνηση δεν πάρει πίσω την επίταξη.

Τη στήριξη και κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας (ΕΚΑ) και Πειραιά (ΕΚΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε η ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της.

Έτσι, την Παρασκευή το σωματείο των εργαζομένων στο Μετρό θα απεργήσει με την κάλυψη των ΕΚΑ και ΕΚΠ τη στιγμή που η κυβέρνηση, από την πλευρά της, «τρέχει» για την εφαρμογή της επιστράτευσης των εργαζομένων, ενώ η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους απεργούς του Μετρό που ενδεχομένως αρνηθούν τα φύλλα επίταξης.

Για την Παρασκευή η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, με την οποία στρέφεται κατά των επτά σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Στην απεργία της Παρασκευής συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι τα άλλα μέσα της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, το Τραμ, και τον ΗΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή και προσανατολίζονται σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις έως την Τρίτη.

Παράλληλα και σιδηροδρομικοί αποφάσισαν την Παρασκευή να διακόψουν τα δρομολόγια στον Προαστιακό (Κιάτο-Αεροδρόμιο, Χαλκίδα-Αθήνα). Για το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα προκηρύχθηκε τριήμερη απεργία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΟΣΕ), στην οποία περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό.