Ένας από τους σημαντικότερους προπονητές Μπάσκετ της Κρήτης, ο Γιάννης Ηλιάκης, οδηγεί εκ του ασφαλούς τον Κύδωνα στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΚ, όπου η χανιώτικη ομάδα «φιγουράρει» στην κορυφή της βαθμολογίας της τελικής φάσης. Ο 50 χρόνος τεχνικός που έχει προσφέρει ως προπονητής σε παιδοεφηβικά, γυναικείο και ανδρικό τμήμα πάνω από 20 χρόνια (από το 1990) αλλά και ως αθλητής του Κύδωνα πιο πριν, μίλησε για τους στόχους της ομάδας του.

 

Ο προπονητής του Κύδωνα παραχώρησε συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) στην οποία τόνισε ότι η άνοδος για την ομάδα του δεν ήταν αυτοσκοπός αλλά προέκυψε στην πορεία:

«Όταν ξεκινούσε η σεζόν δεν είχαμε θέσει ως στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως αυτό προέκυψε στην πορεία. Κάποια νέα παιδιά έπαιξαν καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, ενώ το επίπεδο της κατηγορίας δεν είναι και τόσο υψηλό. Ωστόσο, το περασμένο Σάββατο είχαμε τον τραυματισμό του Θόδωρου Λεκάκου, που έπαθε ρήξη αχίλλειου τένοντα, γεγονός που δημιουργεί σημαντικό πρόβλημα».

 

Σε ερώτηση για την περίπτωση που ανέβει η ομάδα του τι στόχοι υπάρχουν ο έμπειρος τεχνικός απάντησε:

 

«Σε περίπτωση που ανέβουμε τελικά στη Γ\’ Εθνική, έχουμε συγκεκριμένο πλάνο. Οργανώνουμε τις ακαδημίες μας και θέλουμε να βάζουμε νεαρά παιδιά να παίζουν. Ο στόχος μας είναι επίσης να φέρουμε τα παιδιά των Χανίων που βρίσκονται εκτός πόλης να παίξουν σε εμάς, καθώς υπάρχουν αρκετοί στις διάφορες εθνικές κατηγορίες».

 

Ενώ το σχόλιο του για το άθλημα στην Κρήτη ήταν το εξής:

 

«Εδώ στην Κρήτη νιώθουμε λίγο αποκομμένοι και θεωρώ πως θα μπορούσε να γίνει σχολή. Υπάρχουν αρκετά παιδιά που διψάνε γι\’ αυτό. Ένα σοβαρό πρόβλημα επίσης που υπάρχει εδώ είναι το γεγονός πως στη δευτέρα και την τρίτη λυκείου τα περισσότερα παιδιά φεύγουν λόγω διαβάσματος. Έχουν δυσκολέψει τα πράγματα και οι γονείς δεν ρισκάρουν στον αθλητισμό το παιδί τους. Πρώτα απ όλα κοιτάζουν αποκατάσταση μέσα από τις σπουδές τους».

 

Τέλος κατέθεσε την άποψή του για το τι φταίει για όλα αυτά:

 

«Οι καιροί είναι δύσκολοι και το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι κάναμε πολλά λάθη. Ίσως είχαμε υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές μας. Το προϊόν μας δεν πουλάει και τόσο πολύ ώστε να γίνει αυτό που προσπαθούσαν κάποιοι κι έτσι υπήρξαν αυτές οι συνέπειες».

 

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook