Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Ο κάθε ένας από τους αστυνομικούς καλείται να καταβάλει χρηματική εγγύηση 2.000 ευρώ, ενώ τους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.
Στο χώρο είχαν από νωρίς συγκεντρωθεί τόσο συγγενείς των νεαρών θυμάτων όσο και συνάδελφοι των κατηγορουμένων προκειμένου να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες.

Δύο μαρτυρίες περιπλέκουν την υπόθεση 

Δύο μαρτυρίες που ουσιαστικά κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση, περιπλέκουν περισσότερο την υπόθεση. ΄Ένας 23χρονος μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Σαχίνη, αποκάλυψε πως οι αστυνομικοί λίγο μετά το συμβάν είχαν στα χέρια τους την πινακίδα του μοτοποδηλάτου που επέβαιναν οι νεαροί, καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό ότι το μηχανάκι με τα παιδιά πέρασε το μπλόκο χωρίς να έχει πινακίδες.

Την ίδια ώρα στον Ανακρίτη φαίνεται πως προσήλθε μια γυναίκα μάρτυρας, η οποία κατέθεσε ότι είδε το περιστατικό από το μπαλκόνι της. Σύμφωνα με την μαρτυρία της η μοτοσυκλέτα της ΔΙΑΣ και το μηχανάκι των νεαρών δεν ήρθαν σε επαφή. 

Να θυμίσουμε πως αν και οι διώξεις είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ο εισαγγελέας πήρε απόφαση όπως άλλωστε είχε δικαίωμα να κρατηθούν οι δύο και να μην αφεθούν ελεύθεροι. 

Την ίδια ώρα, υπάρχει φόβος για επεισόδια τις επόμενες ώρες, αφού στο Ηράκλειο έχουν ξυπνήσει μνήμες από το θάνατο του νεαρού Μαραγκάκη από πυρά αστυνομικών, υπόθεση που είχε προκαλέσει αναταραχή στην πόλη με κινητοποιήσεις και εκτεταμένα επεισόδια. 
Άλλωστε και αυτή τη φορά, άτομα που κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο, κάνουν λόγο για ωμή αστυνομική βία, λόγω της καταγγελίας που υπάρχει από μάρτυρα, σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έσπρωξαν το μοτοποδήλατο με τους νεαρούς με αποτέλεσμα να υπάρξει αυτή η τραγική κατάληξη
Την ίδια ώρα τα δύο παιδιά, 15 και 19 ετών εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, με κρανιογκεφαλικές κακώσεις και τα δύο επόμενα 24ωρα να θεωρούνται σημαντικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook