Νέα εποχή στο Twitter, καθώς η νέα υπηρεσία του, Vine, δίνει την ευκαιρία στους χρήστες όχι μόνο να \”τιτιβίζουν\” αλλά και να ανταλλάσσουν βίντεο.

Όμως, όπως και στα tweets, υπάρχει και εδώ περιορισμός. Το βίντεο δε θα μπορεί να υπερβαίνει το χρονικό όριο των έξι δευτερολέπτων, όπως το μήκος των μηνυμάτων που φτάνει μέχρι τους 140 χαρακτήρες.

 Μέχρι στιγμής τα βίντεο μπορούν να στέλνονται στο Twitter μόνο από iPhone ή iPod Touch, είτε μόνα τους, είτε ενσωματωμένα σε κάποιο μήνυμα κειμένου. Όμως στο άμεσο μέλλον η ίδια δυνατότητα θα υπάρχει και για όσους έχουν άλλα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα.

 Μια δωρεάν σχετική εφαρμογή (app) είναι ήδη διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες στο σχετικό ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple. Οι αναλυτές περιμένουν να δουν σε ποιο βαθμό θα ανταποκριθούν οι χρήστες στη νέα δυνατότητα.

Ακόμα δεν άρχισε η εφαρμογή και τα παράπονα ξεκίνησαν… Εκφράζονται ήδη κάποιες ενστάσεις για τη μικρή χρονική διάρκεια κάθε βίντεο, καθώς και για την πιθανότητα ανταλλαγής προσβλητικών βίντεο. Ταυτόχρονα, αμέσως μόλις ενεργοποιήθηκε η νέα υπηρεσία, μερικοί χρήστες παραπονέθηκαν για τεχνικά προβλήματα.

 Η δημοφιλής διεθνώς υπηρεσία micro-blogging Twitter εξαγόρασε πρόσφατα -έναντι άγνωστου ποσού- την μικρή αμερικανική εταιρία Vine Labs. Το Twitter πιθανώς σκοπεύει να εκμεταλλευτεί μελλοντικά τη δυνατότητα ανταλλαγής βίντεο για να αυξήσει τα διαφημιστικά έσοδά του.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook