Σε κόντρα κορυφής εξελίχθηκε η συζήτηση στην «Ώρα του Πρωθυπουργού» της επίκαιρης ερώτησης του Αντ.Σαμαρά προς τον Γ.Παπανδρέου για την ακρίβεια και την ύφεση στην αγορά.

«Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις» δήλωσε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι μπαίνουν οι βάσεις, ώστε το 2011 η χώρα να βγει από την ύφεση.

«Κάνουμε έναν μαραθώνιο. Θα αντέξουμε, θα τον κερδίσουμε, έχουμε τα πρώτα σημάδια» δήλωσε ο Γ.Παπανδρέου.

 «Λουκέτα, ανεργία, κατήφεια παντού -η θλιβερή φωτογραφία της οικονομικής πολιτικής σας» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του προς τον Γ.Παπανδρέου ότι «σε εσάς βλέπω ήδη τον προηγούμενο πρωθυπουργό, έχετε χάσει επαφή με την πραγματικότητα».

Ο κ. Σαμαράς, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να ενημερώσει για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την ακρίβεια, αλλά και το διογκούμενο κύμα λουκέτων στην αγορά.

Τόνισε ότι έχει τριπλασιασθεί η ακρίβεια, έχει αυξηθεί η κερδοσκοπία, κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και στενάζει η αγορά, ενώ η κυβέρνηση δίνει ψεύτικη αισιοδοξία.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε με τη χώρα, όπως είπε, στα πρόθυρα της πτώχευσης.

Το 2010, τόνισε, σημειώθηκε για πρώτη φορά πραγματική μείωση στο καλάθι της νοικοκυράς.

Έχουμε, πρόσθεσε τα πρώτα δειλά δείγματα για την υποχώρηση της ύφεσης, αλλά χρειάζεται, όπως είπε, αγώνας και προτάσεις, καθώς είμαστε ακόμη στην αρχή, αλλά βήμα- βήμα θα τα καταφέρουμε.

Ο κ.Παπανδρέου κάλεσε τον κ.Σαμαρά να ξεφύγει από τις απόψεις του κ.Καραμανλή.

Η οικονομία και τα εθνικά θέματα κυριαρχούν σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο της \”Ωρας του πρωθυπουργού\”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αντικείμενο τις ευθύνες της κυβέρνησης για την ακρίβεια και τα \”λουκέτα\” στην αγορά.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook