\’\’Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την Κυβερνητική απόφαση για επίταξη στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα.

Η επιπλέουσα σήμερα πολιτική τάξη, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία επικοινωνιακού χαρακτήρα και κοινωνικού αυτοματισμού είναι σαφές ότι ετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση με τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Ο αγώνας για την προάσπιση συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τα οποία η κυβέρνηση παραβιάζει θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο.

Αντί να επιλέξουν το διάλογο, επιβάλουν πρακτικές στρατιωτικού τύπου.

Είμαστε στην Ελλάδα και την Ευρώπη του 21ου αιώνα, ή σε χώρα – « μπανανία » περασμένων δεκαετιών ;

Τον κο Χατζηδάκη και συνολικά την Κυβέρνηση εκτός από τις πολιτικές εξαθλίωσης που ασκούν σε βάρος εργαζομένων, θα τους συνοδεύει πλέον και το « αποφασίζομεν και διατάσσομεν » !

Οι εργαζόμενοι έχουμε δικαιώματα και ένα από αυτά είναι το δικαίωμα της Απεργίας, το οποίο η πολιτεία πρέπει να σέβεται και να προστατεύει.

Ας σταματήσουν πλέον να σπιλώνουν τους Απεργιακούς Αγώνες μας, που είναι Αγώνες Αντίστασης στην φτώχεια, την εξαθλίωση και την υποβάθμιση της ζωής μας.

Όλοι οι εργαζόμενοι, όλα τα Σωματεία, όλη η κοινωνία και η κάθε επαγγελματική τάξη καλούμαστε με το υψηλό αίσθημα της ενότητας και της αλληλεγγύης να στηρίξουμε τον Αγώνα των Εργαζομένων στο Μέτρο και τις συγκοινωνίες γενικότερα.

Η Κυβέρνηση παραβιάζει κατάφορα κάθε αρχή δικαίου και τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων και των πολιτών αυτής της χώρας.
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε άλλο αυτό. Φτάνει πια.
Μόνο εμείς οι εργαζόμενοι ενωμένοι, μόνο ο κοινός αγώνας όλων μας μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις πολιτικές πρακτικές που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε.Έχουμε δικαίωμα στη δουλειά.
Παράνομες είναι οι κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες καταργούν ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις. Παράνομοι δεν είναι εργαζόμενοι.\’\’

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook