Τελευταία ενημέρωση: 20:00

Τραγωδία σημειώθηκε στις 16:30 περίπου το μεσημέρι κατά τη διάρκεια έργων διαπλάτυνσης δρόμου στα Χανιά όταν ένα μηχάνημα ασφαλτόστρωσης αναποδογύρισε καταπλακώνοντας έναν ημεδαπό εργάτη ηλικίας 43 ετών, πατέρα δύο παιδιών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο δρόμο Λάκκοι προς Ομαλό όπου εκτελούνται τα έργα της Αντιπεριφέρειας σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά, όταν το μηχάνημα βγήκε εκτός πορείας και έπεσε από ύψος πέντε μέτρων.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, υπήρχε υποχώρηση του οδοστρώματος με αποτέλεσμα το βαρύ μηχάνημα να βγει εκτός πορείας και να ανατραπεί.

Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή δύο οχήματα της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του άτυχου άντρα ο οποίος βρίσκοταν στην καμπίνα του οχήματος.

Δυστυχώς όμως ήταν αργά καθώς ήταν ήδη νεκρός.

Αναζητούνται η μηχανικός και ο ανάδοχος του έργου

Έρευνες διεξάγονται για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το δυστύχημα ενώ ήδη έχει διαταχθεί η σύλληψη της μηχανικού η οποία ήταν υπεύθυνη για το έργο καθώς και του ιδιοκτήτη της εταιρείας ο οποίος είναι ανάδοχος του έργου, οι οποίοι μέχρι αυτήν την ώρα διαφεύγουν τη σύλληψη.

Την ίδια ώρα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας και αναμένεται να γίνει εξονυχιστική έρευνα για τυχόν παρατυπίες στο εργοτάξιο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Καταγγελία: Δεν ήταν γραμμένος στο σωματείο χειριστών ο 43χρονος

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρης Κορναράκης υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η οποία και ελέγχεται, οτι ο άτυχος 43χρονος δεν είχε δίπλωμα χειριστή, κάτι που αν επαληθευτεί δίνει νέες διαστάσεις στο εργατικό δυστύχημα.

Ο κ. Κορναράκης συνομίλησε με το Σωματείο χειριστών από το οποίο έλαβε τη διαβεβαίωση ότι ο 43χρονος δεν είναι γραμμένος στο σωματείο και κατά πάσα πιθανότητα δεν ειχε δίπλωμα.

Εξετάζεται ένα μικρό ενδεχόμενο ο 43χρονος να είχε αποκτήσει δίπλωμα σε άλλο νομό, ενδεχόμενο ωστόσο που δεν έχει ισχυρές πιθανότητες να ισχύει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο έχουν μεταβεί μέλη από την Επιθεώρηση Εργασίας